Cadeautjes in Beieren en Kerstsfeer in Düsseldorf

Cadeautjes in Beieren en Kerstsfeer in Düsseldorf

Het Beierse Bodenmais vraagt toeristen deze winter een handje te helpen met sneeuwruimen. Het krap bij kas zittende wintersportplaatsje zoekt dagelijks 100 vrijwilligers die met de sneeuwschep aan de slag willen gaan. Als beloning verstopt de lokale VVV cadeautjes in de sneeuw en valt er een gratis vakantie te winnen. Het Beierse Woud is het meest sneeuwzekere gebied van Duitsland. De actie start op 27 december.

Kerstmarkten

Zeg ‘kerstmarkt’ en je denkt ‘Düsseldorf’. De stad is in de adventstijd compleet ondergedompeld in een traditionele kerstsfeer, maar ook het nieuwe jaar laat zich er prima inluiden. Maar liefst zeven kerstmarkten telt de binnenstad van Düsseldorf, stuk voor stuk oergezellig met hun fonkelende lichtjes, ambachtelijke cadeautjes en lekkere glühwein. Negentig procent van de buitenlandse bezoekers komt uit Nederland, aldus het VVV van Düsseldorf. De blikvanger is de Engeltjesmarkt voor het historische stadhuis, in betoverende jugendstil-look. De kerstmarkten zijn nog open tot 23 december.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV’s in Duitsland

 

Comments are closed.