SalzburgerLand in kerststemming

SalzburgerLand in kerststemming

Wanneer de witte deken van sneeuw het landschap bedekt, halen families in het SalzburgerLand oude tradities tevoorschijn. Recepten uit grootmoederstijd, sfeervolle kerstmarkten, kinderen die adventsliederen zingen, fakkelwandelingen door de natuur. December is in SalzburgerLand de perfecte tijd om naar één van de vele kerstmarkten te gaan aldus het verkeersbureaus van Oostenrijk

Advent in Großarl: het engelenpostkantoor is open!

Advent in Großarl staat garant voor echte winterse sferen met haar 25 ‘berghutten’, vol ambachtelijke kunst en regionale specialiteiten. De levensgrote kerststal, de koekjesbakkerij en het engelenpostkantoor betoveren de bezoekers. Als lokale zangers oude melodieën ten gehore brengen en de romantische wandeling met lantaarns door de stille winternacht begint, daalt er een mystieke sfeer neer over de dorpjes in Großarltal.

Appelbeignets en pannenkoeken in Altenmarkt-Zauchensee

Winterse romantiek, oude gebruiken en culinaire verleidingen. De weken voor kerst in Altenmarkt-Zauchensee vormen een goede aangelegenheid voor het maken van een culinaire reis door de tijd. Op het marktplein staan gezellige houten kraampjes en de heerlijke geur van appelbeignets en pannenkoeken komt je van verre tegemoet. Tegen de kou is er de overheerlijke ‘engelenpunch’.

Stille Nacht, het wereldberoemde lied van Oberndorf

Zonder dit lied zou Kerst maar half zo mooi zijn. In Oberndorf hangt ieder jaar een heerlijke adventssfeer, waarbij het wereldberoemde kerstlied Stille Nacht! Heilige Nacht! centraal staat. 190 jaar geleden werd het hier, even ten noorden van Salzburg, voor het eerst uitgevoerd. De idyllische kerstmarkt aan het Stille-Nacht-Platz is gevuld met kramen vol ambachtelijke kunst, zoete lekkernijen en heerlijk geurende glühwein.

Salzburger Christkindlmarkt

Niet alleen in de kleine bergdorpjes in het SalzburgerLand zijn kerstmarkten te vinden. Ook in Salzburg trekt de Salzburger Christkindlmarkt al ruim 500 jaar kerstliefhebbers. De Domplatz met zijn prachtige historische gebouwen vormt een indrukwekkende achtergrond voor menig kerstritueel. En mis ook niet het optreden van de Salzburger Turmbläser niet.

Over SalzburgerLand

De Oostenrijkse regio SalzburgerLand bestaat uit 23 skiregio’s met 110 diverse wintersportdorpen, 1.700 kilometer pistes en 2.200 kilometer langlaufroutes. De sneeuwzekerheid in de regio is zeer hoog. SalzburgerLand heeft naast de traditionele wintersport echter nog veel meer te bieden. Winterse wandelingen, tochten over de nachtpistes, paardenkoetsritten, adrenaline ritjes op de rodelbaan maar ook heerlijke culinaire lekkernijen uit de regio. En natuurlijk knalt aan het einde van de middag de Oostenrijkse gemütlichkeit uit de après ski hutten.

Comments are closed.