Vriendelijkste skigebied voor families: het Stubaital in Oostenrijk!

Vriendelijkste skigebied voor families: het Stubaital in Oostenrijk!

Het Stubaital in Oostenrijk is door de ADAC skigids en het online Skiportal www.skigebiete-test.de tot familievriendelijkste skigebied verkozen. Speciale familieservice, kinderskischolen en –opvang onder professionale begeleiding zorgen voor ontspannen vakantiemomenten.

Ontspannen gezinsvakantie

Van familievriendelijke accommodaties met kinderprogramma tot en met de perfecte verzorging van de kleintjes in de kinderopvang die nog niet op de ski’s kunnen staan, ouders én kinderen kunnen in het Stubaital genieten van een ontspannen gezinsvakantie. Kinderen kunnen terecht in het Kinderland-kinderopvang in Gamsgarten op de Stubaier gletsjer. Professionele en opgeleide verzorgers zorgen dagelijks van 9 tot 16 uur voor de kleintjes vanaf 3 jaar oud. Kinderen onder de 10 jaar skiën onder begeleiding van een ouder gratis in alle vier skigebieden van het dal.

Over het Stubaital

De Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk, en door het online portaal www.snow-online.de benoemd als winnaar in de categorie „sneeuwzekerheid“, biedt 110 km pistes, skiplezier en sneeuwzekerheid van oktober tot en met mei. Daarnaast kan men ook terecht op de pistes in het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlesbahnen bij Mieders of bij de Elferbergbahn in Neustift.

BIG service

Gezinnen die in een van de 9 partnerbedrijven van het BIG Family Ski-Camp verblijven, profiteren van een exclusieve service. Op verzoek worden de kinderen `s ochtends met een shuttle-service bij het hotel opgehaald en naar de skischool bij het dalstation van de Stubaier gletsjer gebracht. Bovendien ontvangen zij 10% korting op de skilessen van de skischool in Neustift. Er zijn speciale poortjes voor skischoolgroepen en boven bij het station Gamsgarten is een speciaal gebied voor skischolen afgezet met 4 tovertapijten, een heuvelbaan en een sneeuwcaroussel. Mocht een kind even een pauze nodig hebben, dan staan er extra kindertantes klaar die voor hen zorgen zodat de rest van de groep ongestoord verder kan skiën. `s Middags eten de kinderen in het B.Big kinderrestaurant. Verder biedt de Stubaier gletsjer extra brede pistes en een speciale piste voor gezinnen en senioren waar zij weg van alle hectiek rustig kunnen oefenen. De jeugd kan zich uitleven op de Gaisskarferner, waar het uitgebreide Gletscherpark MOREBOARDS Stubai Zoo tot een van de nieuwste topadressen onder snowboarders en freeskiërs behoort.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV’s in Oostenrijk

 

Comments are closed.