Back to nature in de regio Valencia

Back to nature in de regio Valencia

De stad Valencia is bij velen al bekend als een hippe en moderne stedentrip bestemming. Onlangs heeft Lonely Planet de stad zelfs uitgeroepen tot vijfde leukste stad ter wereld voor een citytrip in 2011. Wat veel mensen niet weten is dat de regio van Valencia een waanzinnige natuur heeft met prachtige wandelroutes. Zowel wandelaars als outdoor liefhebbers halen hier hun hart op. Meer dan 20 beschermde natuurgebieden bieden voor ieder wat wils. Er zijn verschillende wandelroutes, maar ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals raften en kayakken. Ga op ontdekking en beleef de natuur hier in zijn puurste vorm.

Betoverend landschap van Valencia

De regio Valencia bestaat uit de vier provincies Costa Azahar, Castellón, Valencia en Alicante, die ieder hun eigen bijzonderheden hebben. Op het eerste gezicht lijkt de natuur redelijk standaard voor de Middellandse Zee kust, maar schijn bedriegt. Het landschap in deze regio is betoverend mooi en is het waard om rustig bekeken te worden. In de 20 natuurparken is werkelijk alles te vinden van bergen tot heuvels, bossen, eilanden, moerassen en meren. Elk park biedt verschillende mogelijkheden aan bezoekers om de omgeving te bekijken. Zo zijn er wandelroutes, uitdagende activiteiten en bijzondere accommodaties.

La Albufera

Het meest bekende park is het La Albufera natuurpark, op ongeveer 12 kilometer van de stad Valencia. Het landschap bestaat uit een aparte combinatie van water en land, waar een dunne kuststrook het Mediterrane zeewater tegenhoudt om zich te mengen met het zoete water van het Albufera meer. Een gebied dat magisch mooi is om te zien.
Erg uniek is het Santa Pola park, waar groepen flamingo’s leven en zoutheuvels te vinden zijn. Een dergelijke omgeving is zeker niet alledaags in Spanje.

Op avontuur in Valencia

Wie op een avontuurlijke manier de natuurparken van Valencia wil ontdekken kan naar de provincie Venta del Moro. Het park Las Hoces del Cabriel biedt een groot aanbod aan outdoor activiteiten zoals kanoën, raften, hiking en quad rijden. Een stoere manier om van het adembenemende park te genieten, maar tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed aan respect voor de omgeving.
Voor wie het wat rustiger aan wil doen zijn er kaarten en routes van Valencia te downloaden om de prachtige parken te ontdekken.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Valencia

Comments are closed.