Valenciaanse regio nu nóg beter te bereiken

Valenciaanse regio nu nóg beter te bereiken

De Spaanse regio Valencia wacht met spanning de komst van de hogesnelheidstrein de AVE af. Vanaf 19 december dit jaar is Valencia stad in maar liefst anderhalf uur te bereiken vanaf de hoofdstad Madrid. De komst van het razendsnelle voortuig maakt de regio Valencia nog beter bereikbaar. Verwacht wordt dat het aantal bezoekers de komende jaren enorm zal stijgen. Kaartjes voor de razende en hypermoderne trein zijn vanaf 12 november te koop.

Snelle trein tussen Valencia en Madrid

De komst van de trein die 330km per uur gaat is voor Valencia op zowel commercieel als toeristisch gebied een enorm positieve ontwikkeling. Bedrijven hoeven niet langer vliegtickets te boeken voor meetings in de Spaanse hoofdstad Madrid en besparen dus een hoop tijd door een rit van anderhalf uur met de mega snelle trein te maken. Ook voor het toerisme betekend de komst van de AVE een enorme sprong vooruit. Niet alleen word het rondreizen door Spanje makkelijker gemaakt maar ook kunnen Madrilenen gemakkelijk een dag of een weekend heen en weer reizen om de hitte van de stad te ontvluchten en af te koelen aan de kust. Voorspeld wordt dat er dagelijks 20 trajecten gereden zullen worden.

Capaciteit & prijs Madrid-Valencia

De AVE treinen rijdend op het traject Valencia-Madrid tellen 365 stoelen verdeeld over acht tweede klas wagons en vier eerste klas wagons. Alle stoelen hebben een elektriciteit aansluiting, een lampje, een tafel, video kanalen, muziek en radio.
De prijs van een enkele treinreis Madrid – Valencia zal waarschijnlijk rond de €90 liggen. Voor exacte prijzen ga naar www.renfe.com.

Verschillende haltes

Het traject Valencia-Madrid heeft vier haltes namelijk: Valencia, Requena, Cuenca en Madrid. De komst van de AVE is niet alleen voor de stad Valencia een uitkomst maar ook voor de Valenciaanse plaats, Requena. Dit, van oorsprong Moorse gebied, heeft een indrukwekkend landschap, de meest waanzinnige wandelroutes en een rijke wijnmakerstraditie. Kortom, meer dan een treinstop waard.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Spanje

 

Comments are closed.