Dubai voordeligste luxebestemming

Dubai voordeligste luxebestemming

De prijs van exclusieve hotelkamers is wereldwijd het sterkst gedaald in viersterrenhotels in Dubai. Na een daling van 16% tussen het tweede kwartaal van 2009 en het tweede kwartaal van 2010, betaalden reizigers er gemiddeld €89 voor een overnachting. Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. Dubai is momenteel een zeer voordelige luxebestemming.

In Dubai daalde ook de prijs van vijfsterrenhotels aanzienlijk (8%). Een overnachting in een vijfsterrenhotel kost gemiddeld echter nog altijd €193, ruim twee keer zoveel als een overnachting in een viersterrenhotel. Bastiaan Ellen, Marketing Manager van Hotels.com, verklaart: “Veel hotels in het topsegment doen er alles aan om hun prijzen in stand te houden, zelfs wanneer de bezettingsgraad vraagt om een prijsverlaging. Deze hotels is er namelijk alles aan gelegen hun exclusieve status te bewaken, en daarbij is een waardige prijs van groot belang. Dat geldt zeker ook voor de prestigieuze tophotels in Dubai. Het emiraat is echter hard getroffen door de economische crisis, waardoor hoteliers herhaaldelijk genoodzaakt zijn geweest hun tarieven te verlagen. Dubai is momenteel een bestemming met zeer betaalbare luxe.”
Dubai wordt in de lijst met sterkst dalende prijzen in exclusieve hotels gevolgd door Frankfurt, waar de gemiddelde prijs voor een vijfsterrenkamer met 12% is gedaald naar €171. Mumbai maakt de top drie compleet. De kamerprijs in viersterrenhotels in de Indiase stad daalde met gemiddeld 11% naar €119.

Laagste prijs voor hotels in Dubai

Warschau is de stad met de best geprijsde vijfsterrenhotels ter wereld. Na een daling van 1% betalen reizigers er slechts €76 voor een kamer in het hoogste segment. De Poolse hoofdstad wordt gevolgd door Marrakech en Lissabon. De gemiddelde prijs voor een vijfsterrenkamer daalde in deze steden met respectievelijk 7% en 5% naar gemiddeld €104.

Comments are closed.