Adem de herfst in Navarra

Adem de herfst in Navarra

De bladeren aan de bomen zijn langzaam aan het verkleuren en dit is voor het verkeersbureau van de Spaanse regio Navarra het startsein van de voorbereidingen op de herfst. Het seizoen van de goud- en roodachtige kleuren nodigt het hele gezin uit om de regio te bezoeken en te wandelen door het sprookjesachtige woud van Irati. De herfst in Navarra is om op excursie of op jacht te gaan, om paddestoelen te zoeken én te proeven en om te genieten van de typische Navarrese wijnen en stoofgerechten.

Woud van Irati

Het best onderhouden beuken-en sparrenbos van Europa, gelegen in de westelijke Pyreneeën van Navarra, is met een groenzone van ongeveer 17.000 hectare een waar sprookjesbos. In de herfst verandert het bos in een deken van okerkleurige bladeren waar gezinnen, vogelspotters en sporters hun hart kunnen ophalen. De herfst maakt Navarra nog mooier en daar is het woud van Irati het beste voorbeeld van. De wandelpaden van dit spectaculaire woud lopen om het stuwmeer Irabia bergopwaarts naar de Romeinse toren van Urkulu. Één van de mooiste dorpen van de Pyreneeën van Navarra, Ochagavía, verleent toegang tot Irati. Deze magische plaats is met haar smalle keistraatjes en indrukwekkende herenhuizen absoluut een bezoek waard. Behalve Ochagavía is ook de Aezkoa-vallei, met haar prachtige straatjes en ruïnes, een charmante maar vooral gezellige plaats.

Culinaire herfst

Navarra staat bekend om haar overheerlijke groentes en dit mag dan ook niet ontbreken tijdens een herfstbezoek aan de regio. De herfst is het seizoen van de artisjok, paprika en van de bergnagie, dit zijn typische groenten van de tuinbouwgronden van de Ribera. Bij een herfstbezoek aan Navarra mag absoluut de typische Navarrese likeur Pacharán, die tijdens het natafelen gedronken wordt, niet ontbreken. Navarra zou Navarra niet zijn zonder traditioneel feest en dus viert men op 16 oktober in Etxalar de Duivenjachtdag. Tijdens deze jacht kan men zien hoe de duiven gevangen worden. In de maand november bieden verschillende restaurants uit de streek Baztán-Bidasoa speciale menu’s die jachtschotels met landbouwproducten combineren.
Kortom genoeg redenen om tijdens de herfst een bezoek aan de regio te brengen.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Spanje

 

Comments are closed.