Tip VVV Apeldoorn: Kortingsbon voor de Apenheul

Herfstvakantie in de Apenheul

Apenheul pakt uit met de “Jungle Weken” in de herfstvakantie, van 16 oktober tot en met 31 oktober. Elke middag vinden leuke gezinsactiviteiten plaats, waarbij er in het dierenpark elke dag wel iets te zien, horen, voelen en beleven is. Hoe voelt apenhaar? Waarom heeft één van de orang oetans een adoptiekind? Vraag de apen-experts het hemd van het lijf. En leef je uit op het springkussen!

Schminken en gorilla-‘borrelpraat’

In de herfstvakantie is er een overdekt springkussen. Bovendien kun je je laten schminken. Helemaal speciaal is de ‘borrelpraat’ bij de gorilla’s. Je kunt de populaire imposante mensapen aan het eind van de middag, net voordat ze gaan slapen, van wel heel dichtbij in hun binnenverblijf zien. Er zijn zelfs drie gorilla’s zwanger! Een apen-expert is aanwezig om te vertellen over de dieren en al je apenvragen te beantwoorden. En natuurlijk kun je nog steeds buiten tussen de apen lopen. Ook de fototentoonstelling is nog te bezoeken. Deze is met een maand verlengd t/m 31 oktober.

Actieve apen in de herfst

De herfstvakantie is een uitstekende periode om net voor de wintersluiting van Apenheul nog een plezierig bezoekje aan de apen te brengen! Het apenpark is prachtig in de typische herfstkleuren. Apen zijn bovendien bij koeler weer actiever dan op warme dagen. Ook de loslopende apensoorten vinden de herfst prima. De wat temperatuurgevoeligere orang oetans of bonobo’s zullen op de koelere dagen niet de hele dag buiten op hun eilanden zitten. Maar in hun knusse binnenverblijven zijn zij en hun baby’s van heel dichtbij extra goed te volgen! De stoere gorilla’s maakt het niet uit als het even niet zo tropisch warm is; zij vertoeven gewoon op hun grote eiland. Dat wil zeggen, tot iets over 16.00 u: dan begint de gorilla ‘borrelpraat’.

Apenheul is in oktober iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 1 november sluit Apenheul de poorten (wintersluiting).

Kortingsbon naar de Apenheul!

Apenheul kortingsbonnen. Dagje uit Apenheul tot € 2.50 korting p.p. Koop je kaartjes met korting op www.apenheul.nl

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Comments are closed.