Rum: De beste uitvinding van Barbados

Rum: De beste uitvinding van Barbados

Barbados staat bekend als hét rum-eiland van de Caribbean. De oudste rum ter wereld is afkomstig van Barbados. Het wordt daarom niet voor niets de beste uitvinding van het eiland genoemd. Rum wordt al meer dan 350 jaar geproduceerd in Barbados. Pas in 1703, toen Mount Gay Rum begon met het produceren van de oudste rum die we nu kennen, werd Barbados gezien als dé geboorteplaats van rum.

Mount Gay rum

Mount Gay is de rum die de rum heeft uitgevonden. Het is afkomstig van Barbados en wordt al sinds 1703 met veel liefde gemaakt. Nog steeds worden op het eiland geteelde suikerriet en oude rumvaten van Amerikaans eiken gebruikt. Mount Gay maakt twee varianten van de wat lichtere Eclipse, een zilveren en een gouden versie. Bij liefhebbers is de Extra Old populair vanwege de rijke en complexe smaak. Tot de absolute top behoort 1703, een naam die verwijst naar de officiële start van Mount Gay Rum en een ode is aan de kunst van het rijpen in eikenhouten vaten. De rums van Mount Gay zijn vermaard en hebben al veel internationale prijzen in de wacht gesleept.

Barbados biedt ook rumtours voor de toeristen om een vakantie op Barbados compleet te maken. De volgende tours zijn zeker de moeite waard volgens het verkeersbureau van Barbados:

Mount Gay Rum Tour

Deze tour biedt eeuwenoude feiten over rum, een fotogalerij, een film presentatie en, niet geheel onbelangrijk, een exotische rum proeverij waar de geheimen van ’s werelds beste cocktails worden prijsgegeven.

Foursquare Rum Factory and Heritage Park

Deze tour wordt gegeven in een moderne rum fabriek waar Heritage Park ontdekt kan worden aan de hand van ambachtelijke winkeltjes, eet- en drinkstalletjes en prachtige tuinen.

Voor de authentieke rum of gewoon een kleurrijke vakantie-cocktail is Barbados de ideale bestemming.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Barbados

 

Comments are closed.