Design & win een Volkswagenbus!

Design & win een Volkswagenbus!

Onder het motto Creative Germany zet het Duits Verkeersbureau dit jaar Duitsland als jonge en creatieve vakantiebestemming op de kaart. De komende maanden krijgt het thema nieuwe schwung met de ontwerpwedstrijd My Creative Germany. Jonge Nederlandse creatieven worden opgeroepen een zo origineel mogelijk ontwerp voor het aloude Volkswagenbusje te bedenken.

Creatief talent ontwerpt eigen VW-busje

Jonge ontwerpers krijgen met de wedstrijd My Creative Germany een kans hun talent te tonen door een eigen ontwerp voor het beroemde Volkswagenbusje – in Duitsland ‘Bulli’ genoemd – te maken. Via social media, Boomerang Cards, advertenties in de vakbladen Adformatie en Creatie en posters op creatieve opleidingen, worden ambitieuze talenten uitgenodigd het beste uit zichzelf te halen. Ontwerpen kunnen worden upgeload naar de speciaal voor de designwedstrijd gelanceerde website www.mycreativegermany.nl. Sommige designopleidingen integreren de wedstrijd zelfs in hun lesprogramma.

Winnaar krijgt unieke Bulli met eigen ontwerp

De hoofdprijs van de wedstrijd is niet mis: de winnaar wordt eigenaar van een unieke Bulli, eentje die getooid is met het eigen winnende ontwerp. Tijdens een toer langs Duitslands Capitals of Creativity – Berlijn, Hamburg en het Ruhrgebied – kan de winnaar zijn creatie vervolgens over de grens showen*. De jury zal bestaan uit een aantal hotshots uit de designwereld.

Duitsland: Übercreatief

Met de campagne Creative Germany laat het Duits Verkeersbureau zien dat Duitsland een onuitputtelijke bron van creativiteit en inspiratie is. Dat bewijzen niet alleen de grote steden, waar levendige subculturen zorgen voor vernieuwende ideeën op het gebied van kunst, architectuur, design en mode. Maar ook het Ruhrgebied, de bruisende kunstmetropool die dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Comments are closed.