VVV Wenen brengt gay brochure uit

VVV Wenen brengt gay brochure uit

Winkelparadijs bij uitstek, een swingend nachtleven, trendy hotels, coole bars, een rijk aanbod aan musea en theaters, niet voor niets is Wenen onder de gay gemeenschap een geliefde bestemming. Voor homo’s en lesbiennes heeft WienTourismus – VVV Wenen – een eigen brochure uitgebracht. De ‘Queer Guide – the Vienna City Guide for Gay and Lesbian Visitors’ bundelt een groot aantal evenementen, clubs, bars, winkeladressen, sauna’s, cabaret, hotels, musea, attracties en bevat zelfs een speciale wandeltour voor door de stad. Handig is de kaart waarop veel locaties staan aangegeven. Tevens vindt men veel websites en adressen. De brochure kan aangevraagd worden via het mailadres info@wien.info. Nadere informatie vindt men ook op www.wien.info/gay.

Party party

Enkele populaire uitgaansgelegenheden zijn Heaven Vienna in de Neubaugasse 2, Pitbull Bear & Butch Clubbing in de Linke Weinzeile 36, H.A.P.P.Y. in de Währinger Strasse 59, Meatmarket en Queer.beat in de Hauptrasse is geliefd bij zowel gays als lesbiennes. Enkele populaire bars zijn X bar, Village bar, Felixx, Alte Lampe en Red Carpet.
Hoewel het aanbod voor lesbiennes aanzienlijk kleiner is dan gays zijn er aantal hotpsots voor vrouwen: hieronder voor lesbiennes G. Spot in de Neubaugasse 2, Frauencafé in de Lange Gasse 11, Frauenzentrum (lokaak bekend als FZ) in de Währinger Strasse 59, discotheek Las Chicas in de Lederergasse 11, Cafe Willendorf in de Linke Weinzeile 102 en Marea Alta in de Gumpendorfer Strasse

Evenementen in Wenen

De jaarlijkse gay parade Christopher Street Day wordt in Wenen Regenbogenparade genoemd. Het vindt begin juli plaats en trekt ruim 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook het jaarlijkse Life Ball in mei om geld in te zamelen voor Aids en HIV staat hoog op het must-see evenementen ladder. Galakleding en Weense walsen vormen het hoogtepunt van de Regenbogenball – het wordt ieder jaar exclusief voor homo’s en lesbo’s georganiseerd in een schitterende locatie, het Parkhotel Schönbrunn.
Het leer en fetisjevenement ‘Wien is Schwarz’ wordt jaarlijks georganiseerd in club Hard On in de Hamburgerstrasse 4 – dit jaar van 22 tot en met 24 oktober. Gay kunst en cultuur vinden een platform in het Uferlos festival waar bekenden als Maren Kroymann, Imgard Knef, Nina Hagen, Malediva en Alfred Biolek acte de presence gaven. Is het voor de Life Ball erg moeilijk om kaartjes te bemachtigen voor de kleinere versies Kreativball, Rosenball en Mauerblümchenball is dit makkelijker.

Muziekfestivals

Aparte hoofdstukken worden gewijd aan kunst, operahuizen en muziekfestivals. De Vienna State Opera, de Musikverein, de Theater an der Wien en de Volksoper passeren de revue alsmede het Raimund Theater, dé locatie voor grote musicals. Ook het jaarlijkse Vienna Jazz festival eind juni/begin juli en het bruisende 3-daagse muziekfestival Danube Island Festival komen aan bod.

Hotels in Wenen

Behalve alle grote internationale kledingmerken is er ook de bekende Naschmarkt – de Albert Cuyp van Wenen. Een grote sortering kleding en accessoires voor gays en lesbiennes is onder meer verkrijgbaar in Spartacus XXL-Store in de Mariahilfer Strasse 49 en Tiberius in de Lindegasse 2. Een overzicht van gay-vriendelijke hotels.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Comments are closed.