Törggel erop los op de Rode Haan boerderijen

Törggel erop los op de Rode Haan boerderijen

De bladeren aan de bomen beginnen al langzaam te verkleuren en dit is voor de Zuid-Tiroolse Rode Haan boerderijen het startsein van de voorbereidingen op de herfst. Herfst op de Rode Haan boerderijen betekent heerlijk wandelen en fietsen in de frisse lucht en natuurlijk de oude boerentraditie die weer helemaal hip dreigt te worden: het Törgglen. Dit is niet het beklimmen van steile bergwanden zonder enige technische hulpmiddelen, noch het werpen van natuurgerijpte worsten in klederdracht. Törgglen is het proeven van de jonge wijn vlak na het oogstseizoen.

Törggel erop los

Een herfstvakantie op één van de de Rode Haan boerderijen staat gelijk met Törggelen. Deze eeuwenoude Zuid-Tiroolse boerentraditie gaat terug naar de tijd waarin wijnhandelaren de wijnboeren bezochten om de jonge wijn te proeven. Zodra de tamme kastanjes rijp zijn, openen de wijnboerderijen hun deuren en kunnen wandelaars en fietsers op hun tocht genieten van een goed glas jonge wijn met een ‘marende’ (typisch vieruurtje) in een authentieke omgeving. Op Rode Haan boerderij Unteraichnerhof, gelegen in het dorpje Barbian, kun je na een stevige wandeling of fietstocht weer energie opdoen met heerlijke boerengerechten in een knusse boerenkamer. Op de gecertificeerde “BuschenSchank” (boerencafé) boerderij gelegen vlakbij de bovengenoemde Oberhauserhof boerderij kan men genieten van overheerlijke traditionele gerechten en zelfgemaakte wijnen.

Fietsend de herfst in

De herfst is het ideale seizoen om Zuid-Tirol per fiets op eigen houtje te ontdekken. De provincie beschikt over een waanzinnig mooie natuur met een enorm, goed onderhouden, fietspadennet en vele mountainbikeroutes. Na een vermoeiende fietstocht is er niets heerlijkers dan bijkomen op een idyllische boerderij met producten van eigen grond. Dit kan allemaal op de in fietstochten gespecialiseerde Rode Haan boerderij Häuslerhof. De fietsen op deze boerderij worden gratis verhuurd. De Rode Haan telt zo’n 200 boerderijen met gratis fietsverhuur. Voor meer informatie over deze boerderijen ga naar www.roterhahn.it

Sportiviteit op Rode Haan

Dat er rondom de Rode Haan boerderijen prachtige wandelroutes zijn was in de middeleeuwen al bekend. Koningen en keizers bewandelden toen al via het Eisacktal de paden naar het zuiden. Erg populair was destijds de weg die de middeleeuwse plaatsen Brixen en Bozen met elkaar verbind, de Kastanienweg. De twee bekende plaatsjes stralen tot op de dag van vandaag een enorme middeleeuwse flair uit en zijn dan ook meer dan een bezoek waard.
De Rode Haan boerderij Oberhauserhof is de ideale boerderij om een wandeltocht door het Eisacktal te starten. Meer informatie over boerderijen gelegen vlakbij de “Kastanienweg” kan men vinden op www.roterhahn.it

Roter Hahn boerderijvakanties in Zuid-Tirol

Roter Hahn ofwel de Rode Haan is de naam van de boerderij associatie in de Italiaanse regio Zuid-Tirol, waarbij 1400 authentieke boerderijen zijn aangesloten. Op deze boerderijen staan de volgende thema’s centraal:
* Het genieten van rust in een natuurlijke omgeving;
* Het van dichtbij meemaken van het boerenleven.
* “Levendige” boerderijen als authentieke leveranciers van landbouwproducten;
echte gastvrijheid.

Kwaliteitsproducten

Naast de ‘vakantieboerderijen’ staat het merk ‘Roter Hahn’ sinds 2003 eveneens synoniem voor ‘boerencafé’s’ en voor ‘kwaliteitsproducten van de boerderij’ in Zuid-Tirol. Boerencafé’s bieden kwaliteitsvolle gerechten aan, terwijl ‘kwaliteitsproducten van de boerderij’ staan voor alle streekgebonden specialiteiten zoals vruchtensappen, jam, fruitsiropen, sterke dranken, azijn, kaas, zuivel, eieren, verse kruiden en gedroogde vruchten.

Comments are closed.