Nieuwe Nederlandstalige website over Saksen

Op de nieuwe Nederlandstalige portal site www.saksen.info van het Verkeersbureau van Saksen is van alles te vinden over reizen en bezienswaardigheden in deze grote Duitse deelstaat (hoofdstad Dresden). De website biedt een helder overzicht met volop ruimte voor verdieping met links over allerhande praktische zaken, waaronder het weerbericht, nieuws uit de media en agenda’s van komende evenementen. Een infopakket is gratis aan te vragen. Nieuw is het Saksen You Tube kanaal met diverse filmpjes over bezienswaardigheden.

Genieten in Dresden (Florence aan de Elbe) of de Bachstad Leipzig. Wijnproeven in Meissen, zilversporen in Freiberg, de historische stad Görlitz, autogeschiedenis in Zwickau of de vele imposante kastelen en burchten, zoals Schloss Moritzburg en de Vesting Königstein. Natuurgebieden als het Erzgebirge of het nationale park Sächsische Schweiz. Mooie fiets- en wandelroutes, waaronder de bekende Elberadweg en Malerweg. Of een bezoek aan tophorlogemakers in Glashütte. Het is maar een greep uit de vele tips.

Gratis informatieservice over Saksen

Wie thuis verder wil lezen over de reismogelijkheden vult on-line het reactieformulier in. Hierop zijn individuele interesses aan te geven; bijvoorbeeld over thema’s als kastelen, wellness, wandelen, fietsen of wintersport. Ook zijn brochures verkrijgbaar voor specifieke doelgroepen, zoals motorrijders of mensen met een beperking (faciliteiten voor rolstoelgebruikers etc.). Een uitgebreid informatiepakket wordt kosteloos toegezonden.

Saksen

De deelstaat Saksen (hoofdstad Dresden) mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt ruim 500 kilometer van de Nederlandse grens.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Saksen

 

Comments are closed.