Deze zomer: bijzondere ALLGARVE evenementen

Deze zomer: bijzondere ALLGARVE evenementen

Deze zomer biedt het Algarve programma diverse bijzondere evenement in de Zuid-Portugese regio. Musicals, sport, kunst en culinair, maar ook straattheater, modern circus en klassieke muziek zijn onderdeel van het jaarlijks terugkerende evenementenprogramma. Een aantal uitzonderlijke evenementen op een rij

10 en 11 juli Opera Cosí fan Tutte

Op 10 en 11 juli kan men in Silves Castle genieten van de prachtige operavoorstelling Cosí fan Tutte, wat Zo doen alle (vrouwen) betekent. Het bekende stuk van Wolfgang Amadeus Mozart, dat refereert aan de onbetrouwbaarheid van vrouwen in de liefde, brengt vanaf 21:30 prachtige klanken en cultuur op magische wijze samen. Cosí fan Tutte werd voor het eerst gehouden in Wenen in 1790 en is nu één van de meest voorkomende repertoires over de wereld. Deze productie is ontworpen door Paulo Matos en wordt uitgevoerd door het Algarve Orchestra onder leiding van Osvaldo Ferreira.

Cosí fan Tutte was één van Mozart latere stukken. Het was de derde en laatste keer dat hij werkte met de geniale librettist Lorenzo da Ponte. Volgens critici wordt in dit stuk wederzijds begrip en humor door perfecte muziekcreatie tomeloos gecombineerd met alle tegenstrijdigheden die geliefden kunnen hebben. Van alle muziekstukken die Mozart heeft gecomponeerd, wordt dit stuk, vanwege de mooie aria’s, vele groepsscènes, duetten, trio’s en kwartetten, beschouwd als één van de meest muzikale opera’s van Mozart.

4 augustus muziekoptreden ‘Amália Hoje’

De band ‘Amália Hoje’ keert terug naar de Algarve om op 4 augustus een show neer te zetten in Fábrica Balsense in Tavira. De bandleden Sónia Tavares, Nuno Gonçalvas, Fernando Ribeiro en Paulo Praça worden vergezeld door het orkest met wie zij de pop versie van de Amália Rodrigues nummers hebben opgenomen. De band ‘Amália Hoje’ is opgericht in 2009. Daarna is het gelijknamige album met nummers als ‘Gaivota’, ‘Foi Deus’ en ‘Grito’ uitgebracht. Er zijn ruim 60.000 exemplaren van het album over de toonbank gegaan en heeft meer dan 40 weken in de top gestaan. Dit maakt ‘Amália Hoje’ het best verkochte album in Portugal van 2009.

7 t/m 15 augustus Medieval Festival

Van 7 tot 15 augustus keer je in Silves terug in de tijd. Gedurende deze dagen vinden vele sensationele shows plaats die het straatbeeld tonen zoals dat in de 11e, 12e en 13e eeuw was. Deze jaren waren belangrijk in de Portugese historie, omdat juist deze periode onderhevig was aan de invloeden van verscheidene religiën; de moslims, de christenen en de joden. De eerste dagen staan in het teken van de Arabische invloeden, waarna later het christelijke geloof en cultuur de straten van Silves op een unieke manier kleuren.

15 t/m 18 juli Concertshow & Faro International Motorbike Rally

Tijdens de Motorbike Rally, die van 15 t/m 18 juli voor de 29e keer op een rij plaatsvindt, is op 17 juli een optreden van de legendarische medeoprichter van Supertramp, Roger Hodgson. Dit jaarlijks terugkerende evenement brengt ieder jaar weer duizenden motorfans samen én met het optreden van Roger Hodson worden er dit jaar nog meer bezoekers verwacht. En terecht, want tijdens dit concert herleven oude tijden met klassiekers als ‘Breakfast in America’, ‘Give a little bit’ en ‘It’s raining again’.

Het concert van Roger Hodgson is niet alleen onderdeel van het evenementenprogramma Allgarve ’10, maar ook van zijn tour door Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Amerika, Europa en Canada. Na het verlaten van Supertramp in 1984 zette Hodgson een solocarrière voort. Tijdens het concert in Faro zingt Roger Hodgson zowel nummers uit de tijd van Supertramp (’60 – ’80) als nummers uit de tijd van zijn solocarrière.

20 augustus Concertshow ‘Sons Ardentes’

Praia dos Pescadores (Fishermen’s Beach) in Albufeira vormt de avond van 20 augustus het achtergronddecor van het spetterende concert ‘Sons Ardentes’, dat ‘vurige klanken’ betekent. Met dit concert viert Albufeira haar 506e jubileum. Anders dan voorgaande jaren maakt een onvergetelijke en grootse show dit jaar deel uit van de viering. De spectaculaire show wordt gegeven door het Algarve Orchestra onder leiding van Osvaldo Ferreira en zal een combinatie zijn van klassieke muziek, toneel, vuurwerk en lichtshows.

Meer ALLGARVE

ALLGARVE is een jaarlijks terugkerend evenementenprogramma met als doel om het toerisme naar de Algarve te stimuleren en de regio neer te zetten als een kwaliteitsbestemming die naast zon, zee en strand, ook het hele jaar door cultuur en evenementen te bieden heeft. Kijk voor meer informatie over het ALLGARVE programma op www.allgarve.pt en voor informatie over toerisme en Algarve bij het verkeersbureau van Portugal en de Algarve.

Comments are closed.