Het verkeersbureau van Kenia zet zich in voor het behoud van bossen

Het verkeersbureau van Kenia zet zich in voor het behoud van bossen

Kenya Tourist Board (KTB) doet mee aan een grootschalige ‘bomen-plant-actie’ voor het behoud van het Mau forest complex in Naisoya in de regio Narok. KTB toont hiermee haar betrokkenheid voor de instandhouding van bossen.
Eind april heeft KTB 100.000 bomen geplant, deze actie zal zich later herhalen op andere vruchtbare plekken in het land.

Naast het redden van het Mau bos, zet KTB zich ook in voor het behoeden van de Mara rivier. Ieder jaar vindt hier de grote trek van de gnoes, zebra’s en gazellen plaats en steken zij de rivier over, een spectaculair fenomeen. De migratie trekt jaarlijks vele toeristen en wordt inmiddels één van de zeven wereldwonderen genoemd.

‘’KTB vindt het uitermate belangrijk om een bijdrage te leveren aan het behoud van de natuur, deze is immers een cruciale bron voor het toerisme, zoals het populaire natuurpark Maasai Mara’’, aldus de managing director Muriithi Ndegwa van KTB.

Het bos Naisoya levert ook een bijdrage aan het overleven van de kleine rivieren die naar het meer Natron in Noord Tanzania leiden, welke een broedplaats is voor flamingo’s. Nakuru National Park is tevens een populaire attractie.

Over Kenia

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh’s en aaah’s. Ze is het thuis van ‘the Big Five’; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op www.magicalkenya.nl

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Kenia

 

Comments are closed.