Den Haag Scheveningen een maand lang decor RTL 7-programma VI Oranje

Den Haag Scheveningen een maand lang decor RTL 7-programma VI Oranje

Den Haag Scheveningen is vanaf donderdag 10 juni een maand lang elke dag het decor van het RTL 7-programma VI Oranje. Het programma besteedt naast het WK Voetbal ook aandacht aan alles wat er in Den Haag te doen is (onder andere The Hague Festivals) en wordt live uitgezonden vanuit het Kurhaus in Den Haag Scheveningen. Den Haag sponsort het programma en draagt inhoudelijk bij. VI Oranje is gedurende het WK Voetbal dagelijks om 17.50 en 22.20 uur te zien op RTL 7. In de uitzending van aanstaande vrijdag zal de burgemeester, Jozias van Aartsen, aanschuiven.

Wethouder Marjolein de Jong (Citymarketing): “Den Haag wordt door film- en televisie producenten steeds meer ontdekt als perfecte locatie voor programma’s, series en films. VI Oranje gaat uitzenden vanaf een van de mooiste plekken van Den Haag, middenin het festival- en strandseizoen. Het programma zal ruim aandacht besteden aan alles wat deze mooie stad te bieden heeft. We verwachten dat het programma nog meer bezoekers naar de Binnenstad of het strand trekt en dus een flinke economische impuls geeft.”

Den Haag in de spotlights

VI Oranje peilt elke dag het WK-gevoel in Den Haag door middel van stadsreportages. De barvrouw in het Kurhaus, Irene Boelhouwer, zal elke dag vanachter de bar Haags commentaar geven en vertellen wat er in de stad en op het strand te doen is. Het programma belicht onder meer alle evenementen tijdens The Hague Festivals en de grote renovatie van de Boulevard in Scheveningen. Naast burgemeester van Aartsen zullen ook regelmatig andere bekende Hagenaren aan de tafel aanschuiven.

The Hague Festivals

Van 10 tot en met 27 juni staat Den Haag in het teken de Haagse festivalperiode The Hague Festivals. Bekende namen tijdens de festivalperiode zijn The Hague Jazz, Festival Classique, Den Haag Sculptuur, PopHotSpot Zomerfestival, ShoppingNight, Nederlandse Veteranendag en Parkpop. Voor een volledig overzicht van alle evenementen en festiviteiten: www.thehaguefestivals.com

Comments are closed.