Nederlands toerisme naar Namibië vertoont stijgende lijn

Nederlands toerisme naar Namibië vertoont stijgende lijn

Uit de meest recente aankomststatistieken van de Namibia Tourism Board (verkeersbureau van Namibie) blijkt dat in 2008 bijna 14.400 Nederlanders op vakantie naar Namibië gingen, een stijging van 8,3 procent ten opzichte van 2007. Het aantal Belgische toeristen toonde wel een daling – iets meer dan 4900 Belgen gingen in 2008 op reis naar het Afrikaanse land, een daling van 23,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Wereldwijd bezochten 931.111 toeristen het land in 2008. De grootste markt in Europa blijft Duitsland dat ruim 81.500 toeristen leverde. ‘Wij zijn uiteraard verheugd met deze cijfers – de afgelopen jaren zijn voor de reisindustrie moeilijke jaren geweest maar desondanks neemt de populariteit van Namibië als vakantieland gestaag toe,’ aldus Maureen Posthuma, Area Manager Europa van het Namibisch verkeersbureau in Duitsland. Tevens heeft het verkeersbureau een nieuwe slogan geïntroduceerd: ‘Endless horizons’. Hiermee wil het verkeersbureau niet alleen de eindeloze landschappen benadrukken evenals de indrukwekkende stilte maar ook de enorme verscheidenheid aan etnische bevolkingsgroepen met eigen gebruiken en culturen – een bezoek aan Namibië is een eindeloze ervaring, een belevenis zonder grenzen.

Nederlandse toeristen in Namibie

De gemiddelde verblijfsduur van Nederlandse toeristen is 15 dagen, voor Belgen een dag langer. Beweegreden voor Benelux toeristen om naar Namibië af te reizen zijn onder meer de natuur en de wildreservaten, authentieke ervaringen, veel waar voor je geld, goede en sfeervolle accommodaties met persoonlijke aandacht en de lokale keuken.

Nieuw logo verkeersbureau Namibie

Behalve een nieuwe pay-off heeft het verkeersbureau ook zijn logo vernieuwd: de karakteristieke Namibische symbolen als quiver tree oftewel kokerboom, de zon, het duinlandschap en het water langs de kust werden in een moderner jasje gegoten.

 

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Namibie

 

Comments are closed.