Ramsau am Dachstein bron van energie

Ramsau am Dachstein bron van energie

Tijdens een vakantie in Ramsau doet men steeds weer nieuwe energie op door te genieten van de zon, de natuur en de regionale specialiteiten. Ontdek de veelzijdigheid in Ramsau am Dachstein!

Groot Oostenrijks aanbod

Ramsau am Dachstein, gelegen op een zonnig plateau (1.000 tot 3.000 m) voor de indrukwekkende zuidwand van het Dachsteingebergte, biedt gemoedelijke kinder- en familiewandelpaden, uitdagende klimtochten, ontspanning op de alm tot en met belevenissen op de gletsjer. Oftewel voor ieder wat wils. Deze zomer wordt het omvangrijke klim- en wandelaanbod op de Dachstein uitgebreid met het nieuwe klimpad „Anna“. Samen over de „Anna“, en „Johann“ wandelt men in totaal 1.200 hoogtemeters tot bovenaan het topkruis van de Dachstein.

Oostenrijk: Paradijs voor gezinnen

Op de familie- en kinderwandelpaden en de avontuurlijke hutten-rondwandelwegen valt van alles te ontdekken. De Ramsauer Kinderberg (Sattelberg) doet met Oostenrijk eerste natuur- en milieuleerpad en twee kinderklimpaden zijn naam alle eer aan. Verder vormt het indrukwekkende bergdecor de perfecte basis voor nog meer avontuur, zoals de rodelbaan Rittis Coaster, zwemparadijs Ramsau Beach, het klimpark „Forest Park“ en het centrum voor handboogschieten. Verder wachten in dit luchtkuuroord niet alleen 200 km wandelpaden, maar ook de Dachsteingletsjer met de Skywalk, het ijspaleis en de 15 klimpaden op de bezoekers. Mountainbiken, paragliding, nordic walking, paardrijden en golf is hier ook mogelijk.

Evenementen in Oostenrijk in 2010

10 t/m 13 juni: 23e Lentefeest van de paarden met omvangrijk muziekprogramma en grote bloemen-, paarden- en klederdrachtoptocht. 2 overnachtingen incl. ontbijt met entree voor het evenement vanaf € 70,-
8 t/m 11 juli: Via Ferrata Dachstein – Klimpadfestival met Race the Skywalk, verlicht nachtklimpad, boulder-battle, lezingen, wandelen en nog heel veel meer
18 juli: Ramsauer bio-zomerfeest – 100% biologische producten krijg je hier op je bord en in je glas
14 augustus: Dachstein in vlammen – de Dachsteingraat en de Steinerweg worden met fakkels verlicht
27 en 28 augustus: Airpower Ramsau – Paraglide-wedstrijd en festival met vliegshow
17 en 18 september: Dachstein Almabtrieb, aansluitend een feest met traditionele lekkernijen

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijken op www.ramsau.com

 

Comments are closed.