Zomerskiseizoen Noorwegen 1 mei van start

Noors verkeersbureau: Zomerskiseizoen Noorwegen 1 mei van start

Vrijwel overal is het wintersportseizoen afgesloten, maar in Noorwegen start 1 mei het zomerskiseizoen. De drie grootste Noorse zomerskigebieden zijn Stryn, Galdhøpiggen en Folgefonna, gelegen op gletsjers of hoge bergen. Van mei tot en met augustus komen sneeuwliefhebbers hier aan hun trekken. De hele zomer kun je hier aan je snowboard-, ski- of langlauftechniek werken, ijsgletsjers beklimmen, een duik in bergmeertje nemen, raften, hiken, cruisen op de fjorden of relaxen in de zon.

Skiën in Noorwegen een zomers ritme

Zomerskiën kan goed als onderdeel van een rondreis door Noorwegen. Vooral in de ochtend kan er een paar uur goed geskiëd worden na de eerste afdaling op soms wat ijzige sneeuw. In de loop van de dag kan de temperatuur oplopen tot 25 graden en is het tijd voor ontspanning in de zon. Wie nog energie heeft gaat raften op de rivier of hiken in de bergen, huurt een fiets of beklimt een ijsgletsjer. Overnachten doe je in een kamer in een bergboerderij of in een eigen `hytte` met uitzicht op de fjorden.

Top 3 Noorse zomerskigebieden

Stryn

Stryn is het grootste zomerskigebied en ligt aan de Jostedalsbreengletsjer, vlakbij de op de Unesco Werelderfgoedlijst vermelde Geirangerfjord. Er zijn twee liften naar een hoogte van bijna 1600 meter boven zeeniveau. De zeven afdalingen variëren in moeilijkheidsgraad en trekken snowboarders, beginnende skiërs en twin tip-skiërs van over de hele wereld. www.gostryn.com

Galdhøpiggen

Het hoogst gelegen skigebied van Noorwegen ligt op de Juvbreen gletsjer op 2469 meter boven zeeniveau. Zelfs in de zomer ligt hier poedersneeuw. Dit skigebied heeft een lift en is vooral geschikt voor snowboarders, alpine-skiërs en telemark-skiërs. Langlaufen is mogelijk op de dichtbij gelegen Sognefjell hoogvlakte. www.gpss.no/english

Folgefonna

De Folgefonna nabij Jondal is de op twee na grootste gletsjer van Noorwegen en ligt op 1200 meter boven zeeniveau. In Folgefonna komen voornamelijk skiërs en snowboarders die sprongen oefenen in de halfpipe. Dankzij de langlaufpaden tot op 1640 meter boven zeeniveau, zijn er ook veel langlaufers. www.fjordnorway.com/en/Product/?TLp=34499

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Comments are closed.