Verkeersbureau Namibië blij met bouw Hilton hotel in Windhoek

Verkeersbureau Namibië blij met bouw Hilton hotel in Windhoek

In de Namibische hoofdstad Windhoek bouwt Hilton Worldwide momenteel een vijfsterren hotel. Het zal 154 kamers gaan tellen en het bevindt zich in hartje centrum tegenover het Hooggerechtshofgebouw. Het bouwproject omvat naast het hotel ook een casino, winkels, woonhuizen en kantoren. De verwachte openingsdatum is tweede helft 2010. De luchthaven Hosea Kutako ligt 42 km van de hoofdstad. ‘Het feit dat een gerenommeerde keten als Hilton zijn eerste schreden in Namibië zet is een overtuigend bewijs dat het land een volwassen bestemming voor zakenreizigers is en een vakantieland voor toeristen die luxe op prijs stellen,’ stelt Maureen Posthuma, manager Europa van het verkeersbureau van Namibië in Frankfurt.

Luxe hotel in Windhoek

Het nieuwe Hilton hotel voldoet aan de hoge eisen die men van de luxe hotelketen verwacht: verschillende specialiteiten restaurants, een exclusieve bar lobby, vergaderzalen, een executive lounge en een zwembad met spa ruimte.

Groei voor Hilton hotels en toerisme in Namibië

Posthuma: Het doet ons deugd dat Hilton Worlwide Namibië als onderdeel ziet van zijn Afrika groeistrategie en dat de keten geloof hecht aan het toeristisch potentieel van deze bestemming. Toerisme is voor Namibië een steeds belangrijkere inkomstenbron.’ Ondanks de toename van het aantal toeristen en de groei in aantal accommodaties is Namibië voorstander van een duurzame ontwikkeling van het toerisme. Het land biedt een scala aan overnachtingsmogelijkheden voor iedere portemonnee en persoonlijke voorkeur: van eenvoudige gastenverblijven en natuurvriendelijke lodges tot kleine en goed verzorgde campings en zeer sjieke resorts in de nationale parken.

Geen massatoerisme in Namibië

Voor massatoerisme en hotelkamerfabrieken is men in Namibië aan het verkeerde adres. Maar voor wie rust zoekt, prachtige vergezichten, wildreservaten en duinlandschappen, biedt Namibië een onvergetelijke ervaring. Namibië ligt in het zuiden van Afrika en grenst aan vijf landen: Zuid-Afrika, Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe. De westkust grenst aan de Atlantische Oceaan. Nadere toeristische informatie vindt men op www.namibia-tourism.com en www.namibiatourism.com.na.

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Namibië

 

Comments are closed.