Oostenrijk: Concerten, theatervoorstellingen festivals tijdens Salzburger Kultursommer 2010

In Oostenrijk is veel te doen deze zomer meldt het Oostenrijks verkeersbureau. De Mozartstad Salzburg en het SalzburgerLand tonen deze zomer hun culturele gezicht. Het domplein, de diverse meren, de versierde marktplaatsen en de top van de alm vormen gedurende de zomer van 2010 het podium voor een groots cultureel evenement; de Salzburger Festspiele, welke dit jaar hun 90-jarige jubileum viert. De talrijke theatervoorstellingen, concerten, opera’s, lezingen en exposities oefenen een grote aantrekkingskracht uit op veel cultuurliefhebbers.

Het culturele hoogtepunt in Oostenrijk in 2010

De Salzburger Festspiele vieren van 17 juli tot 26 oktober 2010 hun 90e verjaardag, waarbij de oprichter van het festival centraal staat. “De hele stad is één groot podium”. De grondgedachte van Hugo von Hoffmannsthals om een feest te organiseren waarbij de hele stad betrokken is, wordt in diverse opvoeringen vorm gegeven.
Centraal staat de expositie “Das Große Welttheater“, dat niet alleen de bewogen geschiedenis van het belangrijkste festival ter wereld laat zien, maar waarin ook het Salzburg Museum, de Residenzgalerie in St. Peter, Schloss Leopoldskron en het geboortehuis van Mozart worden behandeld.
Uitgaande van het oprichtingsidee, wordt de reis middenin het hart van het festival voortgezet en vindt zijn hoogte- en eindpunt op het grote podium van de “Weltbühne” – een gestileerd platform met multimediale bezetting. Bovendien vormt een toegankelijke c.q. bewandelbare encyclopedie, “De Salzburger Festspiele van A tot Z“, het dramaturgische kader voor de ontdekking van het Salzburgse festival.
Meer informatie: www.salzburgerfestspiele.at

Cultuur van het Salzburger Seenland tot in het Innergebirg

De Mattseer Diabelli Sommer is één van de meest gerenommeerde culturele evenementen in het SalzburgerLand. Prachtige historische plaatsen, de barokke ambiance van de kloosterkerk en die van het slot Mattsee, vormen van 6 juni tot 10 september 2010 het podium voor een bonte serie van concerten. Er zullen verschillende genres ten gehore worden gebracht, maar de nadruk ligt op “violinissimo” voor een romantische stemming. Het programma wordt afgerond met “Bühne & Texte” en afgesloten met grensoverschrijdende jazz en internationale volksmuziek.
Meer informatie: www.diabellisommer.at

Openluchtpodium Seeham

In Seeham dient het meer als podium. Sinds 1997 worden er concerten, theater- en cabaretvoorstellingen georganiseerd op het in het water gebouwde openluchtpodium van Seeham. Het hoogtepunt van de “Kultursommer 2010” is de opvoering van Hugo von Hofmannsthals “Jedermann”. De opvoeringen vinden altijd plaats in juli, op woensdag, vrijdag en zondag. Meer informatie: www.seebuehneseeham.at

Kunst- & Musikforum Golling

De burcht in Golling is van 18 juli tot 22 augustus het toneel voor de “Kleinen Festspiele”, waar cultuurliefhebbers uit binnen- en buitenland kunnen genieten van een afwisselend programma, met concerten van het Wiener Philharmoniker en andere symfonieorkesten, evenals lezingen van Otto Schenk, Michael Heltau en Peter Simonischek. Meer informatie: www.kumforum.at

Konzert Am Berg

In Altenmarkt-Zauchensee.at vindt op 28 augustus 2010 het “Konzert am Berg” plaats. Muziek en natuur met elkaar verbinden en het “gaan” tot kunst verheffen – dat is wat Maximilian Steiner, componist uit Altenmark, beoogt met zijn concert op de Lackenkogel (2051 m). “Wij vertellen in muzikale vorm het verhaal van iemand die op dit moment de berg beklimt en tonen hoe zijn wilskracht om absoluut de top te bereiken in de kunst van het “gaan” verandert”, aldus Maximilian Steiner over het concert.
Meer informatie: www.altenmarkt-zauchensee.at

Internationaal Jazzfestival Saalfelden

Een absoluut hoogtepunt ieder jaar weer, is het Internationale Jazzfestival Saalfelden dat dit jaar van 26-29 augustus 2010 voor de 31e keer plaatsvindt. Gedurende vier dagen geven bekende Jazzmusici “acte de présence” in Saalfelden auf Almen, het Congresshaus, het Kulturhaus Nexus en op de City Stage op het Rathausplatz.
Meer informatie: www.jazzsaalfelden.com

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Comments are closed.