Antwerpen Proeft tijdens ‘t Bollekesfeest

De organisatie van Antwerpen Proeft tijdens ‘t Bollekesfeest maakt bekend dat het gelijknamig culinair festival met een dag uitbreidt. De donderdag komt erbij, wegens succes en op vraag van het publiek. “Op donderdag begint het weekend in Antwerpen,” vertelt Antwerpen Proeft-ambassadeur Roger van Damme. “Zeker op het bruisende Zuid, en al helemaal tijdens de zomermaanden.” Belgiës grootste culinair festival wordt dus van een driedaags, een vierdaags evenement. Niet minder dan 100.000 lekkerbekken vonden in 2009 hun weg naar het weidse tentendorp met restaurants en cateraars op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai.

Op donderdag 5 augustus 2010 gaat Antwerpen Proeft om zes uur ‘s avonds van start. Tot middernacht kan iedereen komen genieten bij alle restaurateurs. “Net hetzelfde als tijdens de openingsuren op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus dus,” vervolgt Van Damme. “Maar je kunt deze extra avond ook zien als een avant-première. Want de officiële, feestelijke opening heeft nog altijd plaats op vrijdag.” Zowel voor de traditionele handjesworp als voor een gratis vers getapt Bolleke blijft het afspraak op vrijdag in de namiddag.

De uren van Antwerpen Proeft tijdens ‘t Bollekesfeest in 2010 zijn: donderdag 5 augustus van 18 uur tot middernacht, vrijdag de 6de van 16 uur tot middernacht, zaterdag de 7de van 12 uur tot middernacht en zondag 8 augustus van 11 tot 21 uur. Uitzonderlijk heeft Antwerpen Proeft dit jaar twee weken eerder plaats.

Van Damme (Het Gebaar, GaultMillau’s Chef van het Jaar 2010) volgde gastronomisch monument Johan Segers op als ambassadeur van Antwerpen Proeft. Samen met driesterrenchefs Peter Goossens en Sergio Herman geeft Van Damme vorm aan de culinaire denk- en doetank Mnu:. “Het wordt leuk in augustus op het Zuid,” aldus nog de Chef van het Jaar.

Over Antwerpen proeft

Restaurateurs, cateraars en zoveel anderen bieden op Antwerpen Proeft vier dagen lang hun specialiteiten aan. Dit in een eigen overdekte stand met buitenterras. Je ziet op Antwerpen Proeft zowel gevestigde waarden als jong aanstormend talent aan het werk. De keuze is uitgesproken divers. Het gaat van gastronomisch en Belgisch-Frans, klassiek en eigentijds, over Italiaans, Spaans, authentiek Chinees, Japans en Thais, tot Zuid-Amerikaans, Afrikaans en Australisch. Gerechten worden aangeboden in degustatievorm. Je betaalt met speciale Antwerpen Proeft-bonnen van 1,00 euro per stuk. Er zijn tientallen gerechtjes voor pakweg 4 of 6 bonnen verkrijgbaar. Zo kun je meerdere keukens ontdekken. De toegang tot Antwerpen Proeft is gratis.

Antwerpen proeft tijdens ‘t Bollekesfeest

Antwerpen Proeft en het Bollekesfeest delen ook in 2010 de spotlight. Op het Bollekesfeest staan, net zoals de vorige jaren, de Antwerpse streekproducten centraal. Maar ook een pak nieuwe, verrassende ingrediënten verrijken het menu. Hét recept voor een zomers weekend lang genieten van alles wat ‘t stad aan lekkers in huis heeft.

Kijk op www.antwerpenproeft.be

Comments are closed.