Verkeersbureau IJsland: wel vluchten naar IJsland/Reykjavik

Verkeersbureau IJsland: wel vluchten naar IJsland/Reykjavik

14 April 2010 is er in IJsland een nieuwe eruptie ontstaan. Deze uitbarsting onder de Eyjafjallajokull gletsjer is 10 tot 20 keer krachtiger dan die van 21 maart 2010. De wolk welke hierdoor is ontstaan heeft inmiddels het Europese continent bereikt. Luchthavens in Scandinavie en Groot Brittanie zijn gesloten en vluchten zijn geannuleerd of worden omgeleid. Ook is het vliegverkeer van en naar Schiphol getroffen.

Icelandair meldt bij deze dat de vlucht FI502 vandaag van IJsland (KEF) vertrokken is naar Amsterdam (AMS). Het plan is ook om de Nederlandse toeristen vandaag gewoon met vlucht FI503 naar Keflavik International Airport te brengen. Door een kleine omleiding heeft de vlucht een vertraging van ca. 60 minuten.
Op www.icelandair.nl kunnen mensen de meest actuele informatie vinden over Icelandair vluchten. Mensen kunnen ook de website van Schiphol raadplegen, www.schiphol.nl.

De vulkaan Eyjafjallajokull ligt in een zeer afgelegen gebied en heeft geen effect op het dagelijkse leven van IJsland. Gezegd wordt dat het ergste betreffende de uitbarsting voorbij is en dat dit in het weekend geen invloed zal hebben op de Icelandair vluchten van en naar Amsterdam.

Meer informatie bij het verkeersbureau van IJsland

Comments are closed.