Verkeersbureau Champagne Ardenne: fietsvriendelijke hotels

Menig receptioniste fronst de wenkbrauwen wanneer bezwete fietsers de hotellobby binnenlopen om te informeren naar de beschikbaarheid van een kamer. Hotels zien fietstoeristen niet altijd als welkome gasten maar eerder als overlast. Dat geldt zeker niet voor een groot aantal accommodaties in de Franse regio Champagne-Ardenne. Op initiatief van het verkeersbureau Champagne-Ardenne Tourisme hebben fietsvriendelijke accommodaties zich daar verenigd. De aangesloten hotels moeten aan een reeks voorwaarden voldoen, waaronder het aanbieden van een overdekte ruimte voor fietsen die afgesloten kan worden, een plek waar de fietsen schoongemaakt kunnen worden, ze moeten beschikken over een reparatieset, het ontbijt moet indien gewenst vroeg geserveerd en tegen betaling moet het hotel een lunchpakket. Momenteel zijn zo’n 33 accommodatieverschaffers aangesloten waaronder 11 hotels, 19 bed & breakfast adressen, een camping en twee gîtes. Nadere informatie over fietsen in de Champagne-Ardenne en een overzicht van de accommodaties op www.champagne-ardennen-toerisme.nl.

Champagne Ardenne: Ideaal fietsgebied

De streek leent zich bij uitstek voor lichte tot inspannende fietsvakanties. Toeristen die comfortabel en niet te zwaar willen fietsen kunnen goed terecht in de departementen Aube, Marne en Haute-Marne waar het landschap vlak is. Wil je tijdens je vakantie wat meer kuitenbijters, dan zijn de Franse Ardennen een uitermate geschikt. De Champagne-Ardenne streek heeft een fietspadennetwerk van ruim 450 kilometer, het merendeel van de trajecten zijn ver verwijderd van gemotoriseerd vervoer. Er zijn een aantal populaire een- of meerdaagse fietstrajecten waaronder de ‘Trans-Ardennes Greenway’ van Givet naar Charleville-Mézières, de ‘Greenway of Lac Der’ en de 130 km lange ‘Canal between Champagne and Bourgogne’.

Verkeersbureau Champagne Ardenne: Fietsers welkom

Tot de fietsvriendelijke accommodaties behoren onder andere Buzancy Hotel Le Saumon in Buzancy, Hôtel Logis de France les Voiliers in Peigney, La Maison de Marie in Droyes, Au Coeur des Vignes in Epernay en Le Temps des Cerises in Nouzonville.
Ook camping La Samaritaine in Buzancy – het hart van de Franse Ardennen – draagt fietsers een warm hart toe.

Etappe Tour de France door Champagne-Ardenne

Vakantiegangers en fietsliefhebbers die begin juli in Champagne-Ardenne vertoeven kunnen enkele etappes van de Tour de France bekijken. De 4e etappe gaat op woensdag 7 juli over een afstand van 150 km van Cambrai naar de grootste stad in Champagne-Ardenne, Reims. Op donderdag 8 juli start de 5 etappe vanuit Epernay en gaat naar Montmirail via Vinay, Mareuil-en-Brie, Orbais-l’Abbaye en Vauchamps.

Bereikbaarheid

De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan België en ligt tussen de Franse regio’s Picardië en Lorraine. Het bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als de trein zeer goed bereikbaar. Afstand vanaf Amsterdam tot de belangrijkste stad Reims bedraagt ruim 5 uur. Met de Thalys reist men nu via een overstap in Parijs met TGV Est in 45 minuten naar bijvoorbeeld Reims of in 1 uur naar Châlons-en-Champagne.

Lees meer over het verkeersbureau van Champagne Ardenne

Comments are closed.