Kamperen in Kroatie met de ANWB campinggids

Kamperen in Kroatie met de ANWB campinggids

De ANWB campinggids heeft 82 Kroatische campings opgenomen. Als beste zijn de volgende campings naar voren gekomen; Lanterna, Solaris, Ulika uit Poreč, en Orsera uit Vrsar. De campings Kovačine op Cres, Konobe en Pila in Punat, Adriatic in Šibenik en Rio en Zaton in Zadar staan in de gids, als ‘ANWB aanbeveling’.
Ook de Duitse ADAC gids (de ‘Duitse ANWB gids’) kwalificeert Kroatië als een kwaliteitsbestemming met prachtige natuur. Het aantal goed ingerichte kampeerplaatsen groeit in rap tempo.

Ook in de ADAC campinggids

In de ADAC gids worden 103 Kroatische campings omschreven, allen beoordeeld op o.a. inrichting, gastronomie en animatie. Een speciaal symbool is toegekend aan 19 campings, dit teken symboliseert de verbeterde kwaliteit ten opzichte van het jaar ervoor.
Campings Park Umag en Zaton hebben alweer de prestigieuze titel ‘Superplatz‘ gekregen. Een supercamping heeft een bovengemiddeld en gevarieerd aanbod van sanitaire blokken, kampeerplaatsen, restaurants, winkels en o.a. animatieprogramma’s. In totaal hebben maar liefst 80 Europese campings deze titel gekregen. Een geel ADAC bord staat voor uitstekende camping, verbetering en goede indruk, deze zijn toegekend aan Zaton – Zadar, Kanegra, Stella Maris, Park Umag, Finida Umag, Lanterna, Solaris – Porec, Poljana – Mali Losinj, Vira – Hvar en Nevio – Orebic.

Voor meer informatie over campings in Kroatië, zie www.camping.hr.

Meer informatie over Kroatië als vakantiebestemming is te verkrijgen via de website van het Kroatisch Verkeersbureau

Comments are closed.