VVV Jubileumfietsroute met Michael Boogerd en Leontien van Moorsel

VVV Jubileumfietsroute met Michael Boogerd en Leontien van Moorsel

Topwielrenners Michael Boogerd en Leontien Zijlaard-van Moorsel geven maandag 5 april, tweede paasdag, in Rotterdam het officiële startschot voor de VVV Jubileumfietsroutes. Ze zullen een ‘peloton’ van fietsliefhebbers aanvoeren in een speciale route door de stad.

VVV Nederland bestaat 125 jaar

VVV Nederland bestaat dit jaar 125 jaar en speciaal voor het dit jubileum hebben VVV’s een eigen VVV Jubileumfietsroute uitgezet. De jubileumfietsroute kost 2 euro, waarvan 1 euro naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat. Er zijn ruim honderd verschillende routes die het hele jubileumjaar verkrijgbaar zijn.
Sommige routes voeren langs Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties.

2e Paasdag in Rotterdam

De VIP tour waarin Leontien Zijlaard-van Moorsel en Michael Boogerd tweede paasdag voorgaan gaat door de binnenstad van Rotterdam en pakt een stukje van het parcours van de proloog van de Tour de France mee. Ook wordt een kort bezoek gebracht aan Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, een van de vijftien Ronald McDonald Huizen in Nederland.

De route start bij rotterdam.info, aan de Coolsingel 195-197. Hier vinden de hele dag door verschillende activiteiten plaats. Zo is er een truck van de Grand Départ met muziek en de mogelijkheid om virtueel de hele Grand Départ te fietsen.

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam opent 5 april haar deuren, zodat deelnemers aan de jubileumfietsroute een kijkje kunnen nemen in het Huis, waar ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia.

lokale VVV in Nederland doen ook mee

Ook in de rest van Nederland organiseren VVV’s en Ronald McDonald locaties op tweede paasdag activiteiten rondom de Jubileumfietsroute.

Comments are closed.