Oman verkeersbureau: Nieuwe hotels

Oman verkeersbureau: Nieuwe hotels

In februari 2010 is het Salalah Beach Marriott Resort in Oman geopend. Het is het eerste hotel van Marriott International in het Sultanaat van Oman. Het hotel is gelegen in de zuidelijke provincie Dhofar, aan het witte strand van Mirbat Beach.
Dhofar heeft veel bergen en uitgestrekte parelwitte zandstranden, groene tuinen, historische monumenten. De regio is onder meer geschikt om te wandelen, grotten te bezoeken, te fietsen, te zwemmen of te duiken.

Het Salalah Beach Marriott Resort

In februari 2010 is het Salalah Beach Marriott Resort in Oman geopend. Het is het eerste hotel van Marriott International in het Sultanaat van Oman. Het hotel is gelegen in de zuidelijke provincie Dhofar, aan het witte strand van Mirbat Beach.
Dhofar heeft veel bergen en uitgestrekte parelwitte zandstranden, groene tuinen, historische monumenten. De regio is onder meer geschikt om te wandelen, grotten te bezoeken, te fietsen, te zwemmen of te duiken.

Faciliteiten

De gasten kunnen verblijven in de luxe kamers of suites in het hotel of in de nabijgelegen chalets. Het hotel heeft 234 kamers. Het Salalah Beach Marriott Resort is uitstekend geschikt voor familie vakanties, business meetings, trouwerijen of conferenties
De kamers zijn comfortabel ingericht met een flatscreen tv, een luxe bed, een bad, een mini bar, een kluis, en er is Internet verbinding aanwezig.
Verder zijn er in het hotel vele business faciliteiten aanwezig.
Er is onder meer een duikwinkel, veel verschillende restaurants met verschillende keukens, entertainment, een spa en fitness centrum, en een buiten zwembad.

Dhofar

In de provincie Dhofar zijn vele trekpleisters te vinden, zo zijn er de ruines van Al-Balid en de ruines ‘the Tomb of the Prophet Avoub’ ook wel genoemd ‘A Job of the Old Testament’. De hoofdstad van de provincie is het subtropische Salalah. De stad heeft een tropische uitstraling met onder meer palmbomen, papayabomen, bananenbomen en een uitgestrekt parelwit strand. Hiermee vormt het een perfecte locatie voor een strandvakantie.

Voor meer informatie over het hotel is beschikbaar op: www.marriott.com/hotels/travel/sllms-salalah-marriott-resort

The Sheraton Oman Hotel


Het Sheraton Oman Hotel is in januari 2007 gesloten wegens een uitgebreide renovatie. Dit jaar, op 1 september 2010, zal het hotel wederom haar deuren openen. Het hotel is gelegen in de hoofdstad van Oman, Muscat, in de wijk Ruwi. Deze wijk is iets meer landinwaarts en dicht bij het winkel gedeelte en het business centrum gelegen. Het hotel beschikt over luxe kamers met internet en een flatscreen TV. Verder zijn er tal van restaurants, er is een binnenzwembad, een fitness ruimte, een sauna en een stoom cabine. 

Muscat 
De hoofdstad van Oman, Muscat, is een oude historische stad met vele bezienswaardigheden zoals de forten van Al Jalali en Al Mirani. Ook een bezoek waard zijn Alam, het paleis van de Sultan, de Grand mosque, de Soek van Mutrah, de bekende vismarkt of één van de vele musea. De stad heeft geen opzichtige wolkenkrabbers, maar beschikt over laagbouw en sierlijke lichtgekleurde gebouwen.
Voor meer informatie over het Sheraton Oman hotel kijk op www.starwoodhotels.com/sheraton

Comments are closed.