Nieuw Zwitsers verkeersbureau: Skiën in mei

Nieuw Zwitsers verkeersbureau: Skiën in mei

In Zwitserland is het skiseizoen nog lang niet ten einde! Wilt u na Pasen de piste op en skiien of snowboarden in Zwitserland? In de vele hooggeleden plaatsen in Zwitserland is het mogelijk. Bovendien zijn er veel (muziek)feesten op de piste.

Einde seizoensfeesten in Zwitserland

Eindeseizoensfeesten behoren al een paar jaar tot de vaste evenementenkalender van populaire wintersportplaatsen. De organisatoren wedijveren met elkaar om voor hun feestelijke seizoensafsluiting (internationaal) bekende artiesten te contracteren. Pop en rock vormen de hoofdmoot, maar het klassieke genre en schlagermuziek worden ook ten gehore gebracht.

Wintersport in Graubünden

De skiregio Flims Laax Falera houdt het op de schlagermuziek met zijn “Schnulz im Sulz Schlagerfestival” op Paaszaterdag 3 april. www.laax.com. Het stijlvolle Arosa organiseert van 2-11 april het “Arosa Musik Festival” met klassieke muziek, jazz, klezmer en volksmuziek. De festivalhotels ter plekke verhogen de feestvreugde met culinaire hoogstandjes. www.kulturkreisarosa.ch. Eind april is het de beurt aan Samnaun in de Zwitsers-Oostenrijkse Silvretta Arena Samnaun-Ischgl: op 25 april aan Zwitserse zijde op de Alp Trida het “Internationales Frühlings-Schneefest” met ondermeer de rockgroep Gotthard en op 1 mei op de Idalp aan de Oostenrijkse kant het “Top of the mountain concert” met Alicia Keys. www.samnaun.ch

Op de Piste in Wallis

Op Eerste Paasdag 4 april is er sport, spel en livemuziek voor jong en oud tijdens het “Schneegaudi” op Kreuzboden boven Saas-Grund. Het “Caprices Festival” van Crans-Montana vindt plaats van 7-10 april met een internationaal artiestengezelschap, waaronder de dance- en reggaeband Ziggi & The Renaissance Band uit Nederland. www.caprices.ch. “Zermatt Unplugged” beheerst de scene in Zermatt tussen 13 en 17 april, waar ondermeer Lionel Richie en Billy Idol optreden. www.zermatt-unplugged.ch

Wat dacht u van Berner Oberland?

Traditiegetrouw sluit de Jungfrauregio het skiseizoen af met zijn open air festival “Snowpenair” op de Kleine Scheidegg met Zwitserse en internationale muziekacts. Het feest vindt plaats op 10 en 11 april. www.snowpenair.ch

Meer informatie over Zwitserland

Alle evenementen in Zwitserland staan www.MySwitzerland.com/events. De actuele sneeuwtoestand en seizoensluiting van de liften: www.MySwitzerland.com/winter. Meer informatie vindt u ook bij het Verkeersbureau van Zwitserland

Comments are closed.