Bike Academy Tirol introduceert mountainbike lessen

Bike Academy Tirol introduceert mountainbike lessen

Gezien het succes van het mountainbike trainingsweekend voor dames, is er dit jaar een ‘Diva’s Pro Camp’. De Bike Academy Tirol ziet veel enthousiaste dames van het ‘Diva’s Bike Camp’ het jaar daarop terugkomen voor een opfriscursus en organiseert daarom een vervolg. De nieuwe ‘Diva’s Pro Camp’ gaat een stapje verder met meer hoogtemeters en uitdagende Alpine singletrails in de Kitzbüheler Alpen. Maar ook aan andere doelgroepen is gedacht. Zo zijn er van 5 juli tot 27 augustus 2010 trainingsweken voor kids van 8-14 jaar.

Mountainbike lessen in Oostenrijk

Volgens Kurt Exenberger, eigenaar van de Bike Academy en trainer van het Oostenrijks nationaal mountainbiketeam, is de uitdaging bij vrouwen onder elkaar groter dan wanneer het een gemixt team is. Door zich helemaal te geven, zijn de dames eerder met de mountainbikesport vertrouwd. Op de begincursus ‘Diva’s Camp’ staan de grondbeginselen van het mountainbiken centraal, zoals op- en afstappen, remmen, schakelen en een reparatieworkshop. ‘Diva’s Pro Camp’ herhaalt op vrijdag de basis, om vervolgens meer technieken, hindernissen en uitdagende singletrails toe te toevoegen.
Prijs voor beide weekendcursussen (vr-zo) is € 139 per persoon, exclusief accommodatie en maaltijden. Data 2010: 7-9 mei, 16-18 juni, 1-3 oktober.

Ook mountainbiken voor kinderen

Voor kinderen van 8-14 jaar, die tijdens de zomervakantie het mountainbiken willen leren, is er een vierdaagse cursus. De week begint met het aanleren van de juiste technieken en zithouding. Vervolgens is er een licht hindernisparcours. Op woensdag gaan de gids met de lift omhoog om een echte tour te maken. Donderdag is rust, en tevens voorbereiding op de spannende wedstrijd op vrijdag.
Prijs: € 135 per kind, exclusief accommodatie, lunch en huur mountainbike (€ 60 per week). Periode: 5 juli – 27 augustus, ma, di, woe, vr van 9.30-16.00 uur.

Eerste mountainbikeschool in Tirol

De Bike Academy in Tirol is de eerste mountainbikeschool van Oostenrijk, opgericht in 1999 – en vierde vorig jaar haar 10jarige bestaan. Met ligging in het midden van de Kitzbüheler Alpen, met één locatie in Kitzbühel en één in Kirchberg, zijn alle bikers verzekerd van een uitdagend parcours. Meer informatie op www.bikeacademy.at

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Tirol

 

Comments are closed.