Kamperen in een tent in de USA

Kamperen in de USA in een comfortabel ingerichte tent

Goede ideeën zijn vaak eenvoudig. Het verhuren van compleet ingerichte tenten is in Europa al jaren een groot succes, maar niemand durfde de oversteek te wagen naar Amerika. Donne en Antoine Wijnbeld, oprichters van America’s Tent Lodges durfden deze stap wel aan en begonnen in 2007 met de verhuur van ruime, comfortabel ingerichte tenten op geweldige locaties in het zuidwesten van de USA. De eigenaren van deze, inmiddels snel groeiende touroperator zijn zelf passionele kampeerders en weten wat hun klanten willen.
Klanten van America’s Tent Lodges kunnen kiezen uit een dertiental campings in Californië, Utah, Colorado, Arizona en Nevada. Vanuit deze locaties heeft men de nationale parken en wereldsteden onder handbereik.
Men kan helemaal zelf een route samenstellen, waarbij het ervaren team van America’s Tent Lodges behulpzaam kan zijn. Vrijheid om zelf te bepalen hoe lang men ergens wil blijven en hoeveel verschillende plaatsen men aan zal doen is hierbij het uitgangspunt.

De tenten in de USA

De tenten zijn speciaal gemaakt voor een aangenaam verblijf. Ze zijn dubbelwandig en houden de warmte overdag goed buiten en ’s nachts goed binnen.
De tenten zijn zeer compleet ingericht. Er zijn diverse typen tenten; geschikt voor 4 tot 8 personen.

4 persoons Dôme tent

De 4- of 6 persoons Dôme tent lodges bijvoorbeeld bieden met ruim 31 m2 tot zelfs 43 m2 veel slaap- en leefruimte. In de tenten staan Queen-size tweepersoonsbedden en twin-size eenpersoonsbedden. De leefruimtes zijn ook volledig ingericht met onder andere een keukenblok met werkblad, koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, bestek en servies. Ook is er een koelbox aanwezig voor dagtrips.
Door de hoogte kan men in de hele tent makkelijk staan en lopen. Door de grote ramen valt er ruim voldoende licht naar binnen. Uiteraard zijn deze ramen, net als alle ventilatieroosters voorzien van vliegengaas. Alle ramen kunnen overigens ook volledig worden gesloten. Door de aanwezigheid van een grote staande lamp is er ook ’s avonds voldoende licht

Serengeti 6 persoons tent lodge

Een ander type tent is de Serengeti Tent Lodge (6 persoons) van ruim 25 m2. Dit is de leef- en slaapruimte, aangezien de tent één open ruimte is. De wanden zijn recht tot op een hoogte van 1.80m zodat men ook in deze tent men kan staan en lopen. Het dak steekt nog eens 3 meter voor de tent uit en vormt zo een veranda waar men in stijl geniet van het uitzicht, beschermd tegen de zon en de sporadische regen
Serengeti tent lodges worden op een platform gebouwd. Zo staan ze van de grond en hebben een perfect vlakke vloer. In een aantal gevallen is het platform doorgetrokken tot voor de tent, zodat er echt een eigen veranda is.
Het enige wat de klant zelf meeneemt zijn slaap- of lakenzak, een kussensloop en keukenlinnen. De rest staat klaar.


Al zin om te kamperen in de USA?

De Tent Lodges zijn te huren tussen 1 mei t/m 31 oktober en bieden een fantastisch alternatief voor de vaak duurdere hotel- en camperrondreizen, die vooral natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen zullen aanspreken. Tent Lodges zijn al te boeken vanaf € 90,- per nacht. Ook biedt America’s Tent Lodges aantrekkelijke acties in bepaalde periodes of bij langer verblijf. Meer informatie vind je op www.americastentlodges.nl

Comments are closed.