Zwitserland heeft meer dan 1 miljoen hotelovernachtingen in 2009

Zwitserland heeft meer dan 1 miljoen hotelovernachtingen in 2009

Uit zojuist gepubliceerde cijfers van het Zwitserse Bureau voor de statistiek (BFS) is gebleken dat er in 2009 voor de tweede keer meer dan 1 miljoen Nederlandse overnachtingen in Zwitserse hotels zijn geregistreerd.

Na het recordjaar 2008 kwam het totale aantal hotelovernachtingen vanuit Nederland in 2009 opnieuw boven de 1 miljoen uit. Met 1,3 miljoen overnachtingen (-5%) werden de cijfers van het voorgaande jaar niet helemaal bereikt, maar ten opzichte van 2007 geven ze altijd nog een stijging van 8,3% te zien.

Zomer en winter in trek

Corinne Genoud, directeur van Zwitserland Toerisme in Nederland, is blij dat de Nederlanders ondanks de economische crisis en het ontbreken van een groot evenement als het EK voetbal (juni 2008) Zwitserland in 2009 toch weer in groten getale hebben bezocht. “We zaten eigenlijk steeds goed op koers, zowel wat de winter als de zomer betreft, met als positieve uitschieter de hoogseizoenmaand augustus die een plus van bijna 10% opleverde”, aldus Genoud. Hoewel er geen exacte cijfers beschikbaar zijn voor de overige accommodatievormen, zoals appartementen en campings, verwacht Genoud dat die over de hele linie eenzelfde beeld zullen opleveren als in de hotellerie en dat het totale aantal overnachtingen daarmee boven de 3 miljoen uitkomt. De start van het winterseizoen 2009/10 stemt haar hoopvol, met in december een plus van 2,1% ten opzichte van het voorgaande jaar en zelfs 19,3% in vergelijking met december 2007.

Genieten in een Jacuzzi in de Alpen in Zwitserland

Hotels in Zwitserland in 2010

Genoud verwacht voor 2010 een stabilisering van het aantal bezoek aan Zwitserland. “Als de trend doorzet dat de vakantieganger vaker een Europese bestemming kiest, dan denk ik dat Zwitserland zijn positie goed kan handhaven. Met onze nieuwe zomercampagne richten we ons sterk op het wandelen, altijd al favoriet bij de Nederlanders en in toenemende mate ook bij jongere actieve vakantiegangers.”

Bekijk de VVV en Verkeersbureaus van Zwitserland

Comments are closed.