Ribe viert 1300-jarig bestaan met Vikingactiviteiten

Ribe viert 1300-jarig bestaan met Vikingactiviteiten

Het kuststadje Ribe, in het zuidwesten van Jutland, viert dit jaar zijn 1300-jarig bestaan. Het is de oudste stad van het land en was ooit de hoofdstad van Denemarken. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de Vikingtijd, toen het een waar centrum van de Noormannen was.

Groot Vikingcentrum

Het stadje, met zijn vele nauwe straatjes vol vakwerkhuizen, heeft een groot Vikingcentrum, waar o.a. zorgvuldig nagebouwde kopieën van gebouwen uit de Vikingtijd zijn te vinden. De jaarlijkse grote Vikingmarkt begin mei met deelnemers uit heel Europa duurt dit jaar negen dagen. In het Vikingcentrum kunnen bezoekers van 1 mei tot 22 oktober, 1300 jaar teruggaan in de tijd tijdens een grote jubileummanifestatie.

Meer informatie op www.visitdenmark.nl/vikingen.

Comments are closed.