Rembrandt en Vermeer geliefd in Parijs

Rembrandt en Vermeer geliefd in Parijs

De Nederlandse oude meesters zijn in trek in Parijs. De tentoonstelling. ‘De Rembrandt à Vermeer’ in de Pinacothèque de Paris trok de afgelopen maanden maarliefst 570.000 bezoekers tijdens de expositie ‘L’âge d’or hollandais’, aldus het Rijksmuseum. Daarmee is de expositie dit seizoen de bestbezochte tentoonstelling in Parijs. Onder meer zestig schilderijen, veertig tekeningen en prenten en tien objecten van kunstnijverheid (tapijten, aardewerk, zilver en glas) vertelden in de Pinacothèque het verhaal van de macht en invloed van de jonge Nederlandse Republiek in de Gouden Eeuw. N

Liefdesbrief van Johannes Vermeer

Naast de werken van Jan Steen en Rembrandt viel vooral ‘De Liefdesbrief’ van Johannes Vermeer in de smaak bij het Parijse publiek. De kunstwerken komen uit de collectie van het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum organiseert tijdens de grootscheepse renovatie in Amsterdam tentoonstellingen in het buitenland om zijn collectie aan een zo groot mogelijk publiek te blijven tonen. Het museum gebruikt de opbrengsten van deze reizende tentoonstellingen voor de herinrichting van het hoofdgebouw.

Comments are closed.