Tiroler Zugspitz Arena biedt gehandicapten skiplezier

Tiroler Zugspitz Arena biedt gehandicapten skiplezier

Aan een actieve wintersportvakantie voor gehandicapten in de Tiroler Zugspitz Arena zijn geen grenzen verbonden. De skischool in het skigebied Berwang beschikt over technisch skimateriaal, innovatieve lesmethoden en speciaal opgeleide skileraren om wintersporters met welke handicap dan ook veel skiplezier te kunnen bieden. Niet vreemd dat vorig jaar de skischool nog de kwaliteitsprijs van Snowsport Tirol (officiële skilerarenvereniging) in ontvangst mocht nemen.

Professionele begeleiding voor gehandicapten

Deelnemers van de Paralympics, dit jaar van 12 tot 21 maart in Vancouver, laten zien dat top(winter)sport met een handicap mogelijk is. Maar ook voor amateurs met beperkingen die graag eens een afdaling van een witte piste willen maken, is er skimateriaal en professionele begeleiding beschikbaar. Zo leren mensen met een motorieke beperking in de Tiroler Zugspitz Arena skiën met een Monoski (één normale ski onder een zitkuipje). Of met een Bi-Ski, hetzelfde als een Monoski maar dan met twee ski’s dicht bij elkaar. Voor slechtzienden zijn er speciaal opgeleide en trouwe skileraren die zorgvuldig bij de afdaling assisteren. Iedereen krijgt een eigen privé skileraar toegewezen. Naast het sneeuwplezier, heeft het skiën ook een therapeutisch effect. De conditie en mobiliteit verbetert.


De prijs voor een skicursus is te boeken vanaf € 90 per persoon, per twee uur. Voor vier uur betaal je v.a. € 173. De kosten voor de gecombineerde Happy Ski Card skipas (toegang tot 7 skigebieden) is hetzelfde als voor reguliere wintersporters. Voor twee dagen betaal je € 69, voor vier dagen € 131 per persoon.

Naar de top in de zomer

Niet alleen ’s winters, maar ook ’s zomers kunnen minder valide vakantiegangers zich prima verplaatsen in de Tiroler Zugspitz Arena. De Tiroler Zugspitzbahn brengt ook gehandicapten in snel en veilig tempo naar de 2.962 m hoge top van de Zugspitze. De lift is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Eenmaal boven is er o.a. een lift om bijvoorbeeld naar het bergrestaurant te gaan.

Vliegen naar Tirol

De meest bekende wintersportdorpen in de Tiroler Zugspitz Arena zijn Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier. De Tiroler Zugspitz Arena ligt op ca. 850km van Utrecht. Hoewel de regio goed en tolvrij met de auto bereikbaar is, kun je er ook perfect met het vliegtuig naar toe. Zo vliegt Transavia vanaf Rotterdam en Amsterdam rechtstreeks naar Innsbruck.

Meer informatie op www.zugspitzarena.com

Comments are closed.