Aandacht voor vrijheid en meningsuiting tijdens Vakantiebeurs 2015

Volgende week zal de hele wereld zich verzamelen op één van de belangrijkste toeristenbeurzen van Europa: de Vakantiebeurs Utrecht.

Vandaag doen we een beroep op de organisatoren en bezoekers van de vakantiebeurs, als redactie, als Française wonend in Nederland, als professionals in het toerisme, als deelnemers van de Vakantiebeurs, maar vooral als burgers die heel veel waarde hechten aan vrijheid van meningsuiting en vrijheid van reizen.
jesuischarlie-charlie-hebdo

Gezien hetgeen de laatste dagen in Frankrijk is gebeurd (zelfs nu nog gebeurt) – wat ons allen diep heeft geraakt en geschokt – stellen wij de Vakantiebeurs en alle deelnemers voor om hier aankomende dinsdag, de dag voor professionals, een moment van stilte/bezinning aan te wijden.

Nu is het Frankrijk dat direct betrokken is, maar dat wat nu in Frankrijk gebeurt kan morgen elders plaatsvinden. We gaan absoluut niet voorbij aan de verder gelegen landen waar aanslagen en terrorisme hebben plaatsgevonden of zelfs aan de orde van de dag zijn. In sommige landen is het helaas zelfs hun dagelijks leven.

Toerisme staat synoniem aan ontmoetingen en ontdekkingen, het creëert banden tussen mensen. Voor sommige landen is het zelfs de enige bron van inkomsten. Toerisme kan het beste bovenbrengen, het positieve, bij hen die ontvangen en hen die bezoeken door ontmoetingen, ongeacht religie of afkomst.

Wij moeten met alle middelen die wij beschikken voorkomen dat terroristische acties het mondiale toerisme bedreigen. We moeten ervoor zorgen dat burgers zich in alle vrijheid en veiligheid kunnen blijven bewegen en kunnen reizen. Wij zijn allen geraakt door deze tragische gebeurtenissen, maar terroristen mogen er niet voor zorgen dat wij niet meer kunnen communiceren of reizen in vrijheid.

De hele toeristenbranche is hierbij betrokken en we hopen dat jullie en jullie organisatie zich solidair willen EN kunnen verklaren om op een geschikte manier een moment stil te willen staan bij dat wat is voorgevallen!

Naast het gevoel van wanhoop, voelen we ook hoop en vertrouwen dat de Vakantiebeurs aankomende dinsdag een voorbeeldfunctie kan vervullen en dat de toeristenbranche in Utrecht een liaison kan zijn.

We danken jullie bij voorbaat, en we hopen van harte, dat jullie met ons op een gepaste manier serieuze aandacht aan dit belangrijke onderwerp willen besteden.

Carole Gölitz
ICI Marketing

Patrick Mulder
Verkeersbureaus.info

3 thoughts on “Aandacht voor vrijheid en meningsuiting tijdens Vakantiebeurs 2015

 1. La semaine prochaine la planète entière va se retrouver sur un des salons les plus importants du tourisme en Europe, le Vakantiebeurs.

  La France y aura comme chaque année une place majeure.

  Nous faisons aujourd’hui appel à vous, organisateurs de ce salon et visiteurs professionnels, tout d’abord en tant que rédaction, en tant que Française vivant aux Pays Bas, mais aussi en tant professionnels du tourisme, participants au Vakantiebeurs et surtout citoyens très attachés aux libertés d’expression et de voyager.

  Au vu de ce qui se passe depuis quelques jours en France et qui nous bouleverse tous, par respect pour les victimes et pour que cela ne se reproduise pas, nous nous demandons si en tant qu’organisateur du Vakantiebeurs vous avez prévu ou pourriez prévoir une opération de soutien, un moment de recueillement au moment de la journée professionnelle mardi prochain.

  La France est bien sûr actuellement directement concernée mais ce qui s’y passe aujourd’hui pourra arriver demain dans d’autres pays voisins. Et je n’oublie pas non plus les pays plus lointains déjà touchés par ce type d’événements et pour certains c’est leur quotidien.

  Nous devons par tous les moyens empêcher que ces mouvements terroristes menacent le tourisme mondial, le droit des citoyens de circuler et de voyager en toute sécurité. Le tourisme est synonyme de rencontres et de découvertes, permet créer des liens entre les peuples, et est parfois la ressource principale voire unique de certains pays.

  Nous sommes tous blessés par ces événements tragiques mais ces terroristes ne doivent pas nous empêcher de communiquer ni de voyager.

  C’est toute l’industrie du tourisme qui est concernée et nous espérons de tout notre cœur que vous saurez et pourrez vous montrer solidaire en imaginant une action de soutien.

  A notre tristesse s’associe l’espérance et nous espérons vivement que le monde du tourisme pourra en être le relais mardi prochain à Utrecht. Le tourisme peut apporter du meilleur, du positif, la paix aux peuples, à ceux qui reçoivent et à ceux qui « visitent » en favorisant de vraies rencontres quelques soient les religions et les origines.

  Nous vous remercions par avance de votre soutien et du sérieux que vous saurez apporter à notre requête.

  Avec nos meilleures salutations
  Carole Gölitz & Patrick Mulder

 2. Danielle van Poppel 12/01/2015 at 12:10 -

  Het raakt ons allemaal en overal ter wereld, dus prachtig initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *