Aandacht voor vrijheid en meningsuiting tijdens Vakantiebeurs 2015

Volgende week zal de hele wereld zich verzamelen op één van de belangrijkste toeristenbeurzen van Europa: de Vakantiebeurs Utrecht.

Vandaag doen we een beroep op de organisatoren en bezoekers van de vakantiebeurs, als redactie, als Française wonend in Nederland, als professionals in het toerisme, als deelnemers van de Vakantiebeurs, maar vooral als burgers die heel veel waarde hechten aan vrijheid van meningsuiting en vrijheid van reizen.
jesuischarlie-charlie-hebdo

Gezien hetgeen de laatste dagen in Frankrijk is gebeurd (zelfs nu nog gebeurt) – wat ons allen diep heeft geraakt en geschokt – stellen wij de Vakantiebeurs en alle deelnemers voor om hier aankomende dinsdag, de dag voor professionals, een moment van stilte/bezinning aan te wijden.

Nu is het Frankrijk dat direct betrokken is, maar dat wat nu in Frankrijk gebeurt kan morgen elders plaatsvinden. We gaan absoluut niet voorbij aan de verder gelegen landen waar aanslagen en terrorisme hebben plaatsgevonden of zelfs aan de orde van de dag zijn. In sommige landen is het helaas zelfs hun dagelijks leven.

Toerisme staat synoniem aan ontmoetingen en ontdekkingen, het creëert banden tussen mensen. Voor sommige landen is het zelfs de enige bron van inkomsten. Toerisme kan het beste bovenbrengen, het positieve, bij hen die ontvangen en hen die bezoeken door ontmoetingen, ongeacht religie of afkomst.

Wij moeten met alle middelen die wij beschikken voorkomen dat terroristische acties het mondiale toerisme bedreigen. We moeten ervoor zorgen dat burgers zich in alle vrijheid en veiligheid kunnen blijven bewegen en kunnen reizen. Wij zijn allen geraakt door deze tragische gebeurtenissen, maar terroristen mogen er niet voor zorgen dat wij niet meer kunnen communiceren of reizen in vrijheid.

De hele toeristenbranche is hierbij betrokken en we hopen dat jullie en jullie organisatie zich solidair willen EN kunnen verklaren om op een geschikte manier een moment stil te willen staan bij dat wat is voorgevallen!

Naast het gevoel van wanhoop, voelen we ook hoop en vertrouwen dat de Vakantiebeurs aankomende dinsdag een voorbeeldfunctie kan vervullen en dat de toeristenbranche in Utrecht een liaison kan zijn.

We danken jullie bij voorbaat, en we hopen van harte, dat jullie met ons op een gepaste manier serieuze aandacht aan dit belangrijke onderwerp willen besteden.

Carole Gölitz
ICI Marketing

Patrick Mulder
Verkeersbureaus.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *