Red mijn vakantie: GWK credit card

Daar zaten we dan: mijn klanten in het reisbureau hadden de vliegtickets naar Sicilië geboekt en besteld en direct daarna een mooie Alfa Romeo laten vastleggen om zo hun droomreis over het Zuiditaliaanse eiland naar eigen inzicht in te kunnen richten. Twee weken lang fly & drive over één van de mooiste en meest dramatische eilanden van de Middellandse Zee. Tickets en voucher voor de huurauto lagen voor ons op de balie en over een paar dagen zouden ze afreizen naar Palermo. Op de luchthaven zou de Alfa voor ze klaar staan. Ze hoefden alleen nog maar het huurcontract te ondertekenen, paspoort, rijbewijs en creditcard te tonen en … arrivederci!

Waar is die creditcard voor nodig?

De klant had nog één vraag, terwijl hij zijn jas al aantrok: “Uhm, waar is die creditcard voor nodig? We hebben de huursom toch al aan u betaald?” De creditcard is voor de borg, zo legde ik uit en deze is verplicht bij alle autoverhuurders in Italië. Zonder de creditcard krijg je de wagen gewoon niet mee. Er viel een ongemakkelijke stilte.

Ja, maar ik héb helemaal geen creditcard, en ik zal er ook niet zo snel eentje meer kunnen regelen

Het aanvragen van een creditcard alleen al zal weken gaan duren en dit weekend zou de klant al op vakantie gaan. De bril van meneer was van de weeromstuit tot aan het puntje van zijn neus gezakt….Dát was wel even een dingetje.

Nu verkoop ik al jaren lang reizen met en zonder autohuur, maar op de een of andere manier was het onderwerp creditcard niet ter sprake gekomen tijdens de voorbereiding van de vakantie van deze klant. Ik snapte heel goed, dat de hele reis over Sicilië van mijn klanten nu wel even op losse schroeven stond. Want twee weken lang in een resort aan zee, dat was juist wat ze níet hadden gewild: ze wilden erop uit, het eiland verkennen.

Ingeving

Totdat ik ineens een ingeving kreeg. Want niet zo lang geleden had een andere klant mij verteld over een soort van à la minute creditcard die hij bij het GWK had kunnen regelen toen hij voor het regelen van zijn visum voor Amerika dit alleen online met een creditcard had kunnen doen. Dat zou ook wel eens op kunnen gaan voor het stelletje dat nu met lichte paniek in hun ogen tegenover mij zat. Snel surfte ik naar naar de site van GWK Travelex en las daar alles over het Cash Passport, zoals het creditcard product daar heet.

Het principe blijkt eenvoudig: je stort een van te voren benodigd bedrag op de voor jou aangemaakte Master Card account en je ontvangt bijna direct een echte prepaid creditcard, voorzien van pincode en alles. En je bepaalt zelf hoeveel geld je op de kaart zet, zodat je ook nooit te veel uit kan geven op je reis. Samen met de klant liep ik alle informatie snel door, maar we ontdekten geen addertjes onder het gras, dus trok mijn klant opnieuw zijn inmiddels afgezakte jas over zijn schouders, stapte op de fiets en reed naar het dichtstbijzijnde GWK kantoor, om na een half uurtje opgetogen het reisbureau binnen te stappen, en triomfantelijk met zijn prepaid creditcard in de lucht zwaaide. Zijn paspoort naar vrijheid!

 

Uit een reactie van GWK/Travelex blijkt dat zij adviseren om de kaart niet voor autohuur borg te gebruiken omdat niet alle maatschappijen dit accepteren.

Comments are closed.