Audrey Chaix vertelt over haar baan als Press Officer bij Lille Verkeersbureau

Hoe het is om een van de mooiste steden van Europa te promoten, daar kan Audrey Chaix je alles over vertellen. Lille is de ideale bestemming voor een city trip vol cultuur.  Audrey trekt iedere dag de stad door om alle hoogtepunten in de stad goed op de kaart te zetten voor toeristen en journalisten. Wij vroegen haar hoe zij te werk gaat, wat haar favoriete plekken zijn in Lille en hoe een typische werkdag er voor haar uitziet. foto-interview-audrey-chaix-lille-verkeersbureau

Hoe promoten jullie Lille?

We promoten Lille op verschillende manieren: we organiseren persreizen voor individuele journalisten en groepen. We zijn aanwezig bij professionele evenementen in Europa (ITB, WTM, MAP) om Lille te promoten als vakantiebestemming aan reisagenten en andere professionals. Daarnaast gebruiken wij social media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram.

En wat voor promotiemiddelen zetten jullie in voor toeristen?

Voor toeristen in Lille bedenken wij tools zoals de Lille City Pass, waarmee vakantiegangers de bestemming goed leren kennen in een korte tijd.

Hoe is Lille bekend geworden bij reizigers?

Nadat Lille in 2004 de titel kreeg van European Capital of Culture is de stad uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Reizigers weten dat in Lille alle ingrediënten te vinden zijn voor een perfecte city trip. Reisagenten weten dat Lille als vakantiebestemming goed verkoopt en in winkels vind je tal van reisgidsen over de stad. Zo weten reizigers dat de stad zeker een bezoek waard is.

Wat is je beste tip voor vakantiegangers die een reis naar Lille plannen?

Met V’Lille kun je de stad rond fietsen. Dit is verreweg de beste manier om Lille te ontdekken.

Lille-Palais des Beaux Arts-Photo-credit- Panoramas-https://www.flickr.com/photos/guymoll/5393064575/in/photolist-587K29-9dyScZ-nbez4h-8AjbER-yNxSS-nBSogZ-nrdShr-6YQd4-mziMA-h5L2ZB-6YP1n-mZmCcn-mL8p8E-5F6a-kF93D9-nmYPd6-e5FnAu-mc3XRT-ncD6S9-7eRPhf-Q5hCA-7FZjyj-j5DEnc-h5MmHV-miEoj5-jD1pZG-eQwNNA-mbRnyg-nFWvp5-5CaCQh-6YU9o-66PG45-jikeDd-66PHFJ-h5MnGi-5yxC6A-j2AP82-5MsZ2h-5uJ6PC-9Ji9AH-eQwTPE-nbeWMX-iWnyh7-5uJ7gd-4Y8fiz-kdw3hq-a75T6L-bkvwbN-8xiLD3-dQdKwT/

Een kijkje binnen Le Palais des Beax Arts

Wat is de beste campagne die jullie tot nu toe hebben uitgevoerd?

We hebben Lille gepromoot op de Britse markt in de lente van 2014. We maken deel uit van een wereldwijde campagne voor Frankrijk geleid door Atout France. De campagne heet ‘’What’s Your Tour de France’’. Een leuke woordspeling waarmee de fietstour, die dit jaar in july door Lille komt, wordt gebruikt als aanleiding om zelf rond te toeren in Frankrijk en in Lille.

Wat doe jij zoal op een typische werkdag?

Ik ben vaak buiten kantoor, wat ik erg fijn vind aangezien ik hou van onderweg zijn en van het ontdekken van nieuwe dingen. Ik spreek veel af met journalisten die meer te weten willen komen over Lille en de omgeving. Ik ga ook veel naar persconferenties, georganiseerd door toeristische en culturele locaties in Lille, dus ik ben goed op de hoogte van alles wat de stad te bieden heeft.

Zit je dan nooit achter je bureau?

Natuurlijk besteed ik ook tijd achter mijn bureau om mails te lezen en telefoontjes te beantwoorden, van journalisten die informatie opvragen over Lille en van partners waarmee we Lille promoten. De rest van mijn tijd schrijf ik persberichten en maak ik contact met journalisten van over de hele wereld.

Waarom heb jij gekozen voor deze baan/industrie?

Ik vind het erg leuk om binnen de PR te werken omdat ik graag nieuwe mensen ontmoet en nieuwe plekken ontdek. Ik hou ook erg van schrijven en op Lille ben ik gelijk verliefd geworden de eerste keer dat ik in de stad kwam. Ik ben altijd erg enthousiast om de stad te promoten waarin ik woon.

Wat heb je geleerd op je werk?

Ik heb geleerd om te gaan met de pers. Ik weet hoe en wanneer ik hen het beste kan bereiken. Toch leer ik elke dag nog nieuwe dingen.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Wat voor plekken zoek je graag op?

Ik ga erg graag naar het theater, dus ik ben vaak in en rond de theaters van Lille te vinden als Théâtre du Nord, Opéra de Lille en Rose des Vents in Villeneuve d’Ascq. Waar ik ook graag heen ga is het La Piscine Museum in Roubaix, omdat het zo een mooie en rustgevende plek is. En als het weer het toelaat ga ik het liefst picknicken in de Citadel van Lille.

Wat is de beste tijd om Lille te bezoeken?

De meest populaire momenten voor een bezoek aan Lille zijn tijdens lange weekenden in het voorjaar, met de Braderie van Lille begin September en tijdens de kerstperiode.

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Alexandra en we nemen contact met je op.

Comments are closed.