Interview met Iris Darley-Bakker van VVV Zuid-Limburg

Onlangs hebben wij een interview gehouden met Iris Darley-Bakker die als Corporate PR officer werkzaam is bij VVV Zuid-Limburg. Wij hebben haar een aantal vragen gesteld over haar werkzaamheden, haar hobby’s en de toerisme in Zuid-Limburg.

Iris Darley aan het werk op een beurs

Iris aan het werk op een beurs

Hoe breng je jouw bestemming onder de aandacht?

In samenwerking met meerdere toerisme bureau’s van Limburg hebben we een campagne genaamd ‘Limburg, liefde voor het leven’. Doel van deze campagne is om potentiële bezoekers enthousiast te maken voor onze provincie en hen te stimuleren om gelijk te boeken. We hebben dezelfde radio en TV commercials, advertenties en posters. Natuurlijk hebben we ook de website liefdevoorhetleven.nl.

Hoe weten reizigers van jouw bestemming?

VVV Zuid-Limburg is actief op het gebied van publiciteit/promotie, corporate PR, marktonderzoek en probeert om in het zogeheten keuzemenu van de beslissingmakers te komen.

Wat is jouw beste tip voor Zuid-Limburg?

Ik heb er teveel! Maar hieronder de leukste:

  • Klimmen en wandelen in Heuvelland.
  • Ontdek de mergelgrotten in Valkenburg, vooral met kerstmis.
  • Maak een reisje met de nostalgische stoomtrein van Simpelveld naar Valkenburg.
  • Geniet van regionale producten zoals Limburgse vlaai in vele restaurants.
  • Bezoek het drie landen punt in Vaals.
  • Ga naar een traditioneel evenement zoals Carnaval of Pinkpop.
  • Skiën in Snowworld in Landgraaf.

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?

Ik lees veel want ik moet mijn collega’s informeren over het nieuws. Ik moet ook veel teksten controleren. Ik communiceer met de gemeentes waar we voor werken, met de collega’s van het toerisme bureau Zuid-Limburg, met onze pers contacten en iedereen die nog meer belangrijk is voor onze organisatie. Daarnaast schrijf ik communicatieplannen, persberichten, nieuwsbrieven, advertenties, tekst voor onze website en social media en ik organiseer evenementen. Op dit moment heb ik veel projecten met betrekking tot duurzame toerisme.

Lunch je op het kantoor, thuis of buiten de deur?

Ik lunch op kantoor.

Waarom heb je gekozen voor deze baan in deze branche?

Omdat het een hele dynamische branche en baan is. Het interesante aan mijn baan is dat ik een van de eerste mensen in de organisatie ben die wordt geinformeerd over nieuwe ontwikkelingen. Ik vind mijn baan ook leuk omdat ik een veel verschillende activiteiten heb op dag en ik hou van schrijven. En natuurlijk heb ik geluk dat ik kan werken voor een interesante toeristische bestemming. Omdat ik hier niet geboren ben waardeer ik het limburgse gebied en cultuur steeds weer. Het maakt het makkelijker om aan buitenlandse mensen uit te leggen waarom ze naar Zuid-Limburg op vakantie moeten.

Wat vindt je leuk om te doen in je vrije tijd?

Wanneer ik thuis ben vind ik het leuk om naar hockey te kijken én te spelen. Ik hou van hardlopen en om in een typisch Limburgs restaurant te eten, en te shoppen in Limburg. Wanneer ik op vakantie ga in Nederland dan ga ik graag naar Vlieland. Maar als ik naar het buitenland ga dan het liefst naar Italië, waar ik een goede combinatie kan vinden tussen lekker eten, het ontdekken van de culturen en heerlijk weer. Maar ik hou er ook van om te gaan skiën in Zwitserland.

Is er een echt vakantieseizoen voor Zuid-Limburg?

Het hele jaar door is Zuid-Limburg wel druk bezocht, maar vooral rond kerst en in de zomer is het druk. Alleen de maand januari valt vaak tegen.

Comments are closed.