Interview met Claudi Groot Koerkamp van de IJsseldelta regio

Verkeersbureau.info heeft recent een leuk interview gehouden met Claudi Groot Koerkamp, die werkt als merkadviseur voor de IJsseldelta regio bij Zwolle. We hebben haar een aantal vragen gesteld over haar werk, haar hobby’s en meer.

Claudia in de trein bij Zwolle

Claudia in de trein bij Zwolle

Hoe breng je jouw bestemming onder de aandacht?

Ik werk bij IJsseldelta Marketing en promoot de toeristische mogelijkheden in de IJsseldelta. Dit gebied strekt zich uit van Zwolle en Kampen tot Zwartsluis. Het mooie van het gebied is de combinatie van eeuwenoude rivieren, cultuurhistorische Hanzesteden (Zwolle, Kampen, Hasselt en Hattem) en de beschermde natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Het gebied is nog puur en vrij onontdekt door het massatoerisme. We promoten het gebied door in te zetten op binding, branding en borging. We stimuleren en faciliteren ambassadeurschap in het gebied. We vermarkten het gebied in de regio, nationaal en international door geïntegreerde online en offlinecampagnes. We borgen onze initiatieven door het nastreven van draagvlak in het gebied. In de IJsseldelta is het aanjagen van de vrijetijdseconomie een gezamenlijke inspanning.

Hoe weten reizigers jouw bestemming te vinden?

Ons gebied staat vermeld op de bekende toeristische sites, we hebben het afgelopen jaar een nieuwe gids uitgebracht die via de Toeractief en Waterkampioen verspreid is. We hebben via de Telegraaf en Volkskrant artikelen over de cultuurhistorische mogelijkheden van onze Hanzesteden gehad. We hebben aandacht gehad in het programma RTL Vaart. Het komende jaar zetten we in op het vermarkten van de grote evenementen en de vele waterrecreatiemogelijkheden in ons gebied. Er zijn er al artikelen gepland in landelijke bladen over Sail Kampen en het uitrollen van ons nieuwe wandelroutenetwerk. In het gebied zelf zorgen we voor bekendheid en draagvlak door op regelmatige basis kranten en evenementenladders uit te brengen in plaatselijke media.

Wat is de beste campagne die je tot nu toe gedaan hebt?

Afgelopen jaar zijn we gestart met de campagne: Ontdek onze IJsseldelta; Nederland in het klein. Omdat de IJsseldelta veel typisch Nederlandse elementen bevat (Hanzesteden, rivieren, dijken, polders) vermarkten we het gebied als Nederland in het klein. Hier vind je binnen een straal van 30 kilometer wat je in heel Nederland kunt vinden. De campagne bevat verschillende onderdelen:

  • Afgelopen jaar hebben we een extra dikke toeristische informatiegids uitgebracht. In samenwerking met de provincie Overijssel is de toeristische informatie samengevoegd met historische informatie over het Nationaal Landschap IJsseldelta.
  • de gids is vermarkt via de Toeractief en Waterkampioen. Spin off hiervan is free publicity komende lente over ons Wandelroutenetwerk en Sail Kampen.
  • via Facebook hebben we verschillende advertentiecampagnes gevoerd om ons gebied en de toeristische trekpleisters onder de aandacht te brengen en op ontdekdeijsseldelta.nl

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?

Meestal check ik eerst mijn mail, klets wat bij met collega’s en dan heb ik meestal wat afspraken met stakeholders, aanverwante organisaties, pers of collega’s. Ik heb een aantal vaste projecten en streef er naar een dag in de week te blokken per project. Dat lukt meestal niet helemaal omdat er altijd ad hoc dingen tussen komen. Ik maak plannen voor nieuwe campagnes, voer campagnes uit, schrijf persberichten, maak promotiemiddelen, voer telefoontjes etc.

Claudia Groot Koerkamp

Claudia Groot Koerkamp

Lunch je op het kantoor of thuis?

Op het kantoor.

Waarom heb je gekozen voor deze baan in deze branche?

Omdat ik trots ben op de provincie waar ik woon. We hebben zoveel moois te bieden. Veel mensen weten dat helemaal niet. Vaak weet je zelf niet eens wat voor moois je eigen achtertuin te bieden heeft. Ik vind het een uitdaging dat voor het voetlicht te brengen.

Wat doe je allemaal in je vrije tijd?

Ik vind het leuk om het typisch Nederlands erfgoed te ontdekken. Ik heb dit vroeger nooit gedaan. Ik wil het graag aan mijn kinderen laten zien. Veel Nederlanders hebben zelf nooit gezien wat onze onze toeristen bekijken. Ik ben zelf nog nooit naar de Keukenhof geweest. Misschien komende lente…

Hoeveel Nederlandse reizigers bezoeken jouw bestemming per jaar?

2.000.000

Comments are closed.