Interview Liesbeth van der Klugt Atout France

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een uitgebreid interview gehouden met Liesbeth van der Klugt, persmedewerker van Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme. We hebben haar onder andere gevraagd naar haar werkdag, Frankrijk en haar hobby’s!

Liesbeth van der Klugt aan het werk voor het verkeersbureau van Frankrijk

Liesbeth aan het werk voor het verkeersbureau van Frankrijk

Hoeveel Nederlandse reizigers per jaar bezoeken Frankrijk?

Er vinden zo’n 2,8 miljoen verblijven plaats in Frankrijk.

Hoe zet je Atout France op de kaart?

Onze bestemming wordt gepromoot via diverse kanalen, waaronder diverse marketingcampagnes (sites, print advertisement, radio), social media, brochures en via de pers. Ook is Frankrijk vertegenwoordigd op diverse beurzen in Nederland.

Wat is het vakantieseizoen in Frankrijk?

Frankrijk leent zich voor lange vakanties in de zomer, korte vakanties het gehele jaar door, stedentrips en wintersport. De populairste zomermaanden om Frankrijk te bezoeken zijn juli en augustus en voor de wintersport zijn december t/m maart de populairste maanden.

Hoe komen reizigers in contact met Atout France?

Onze reizigers vinden ons via onze website rendezvousenfrance.com, maar ook door artikelen die in de pers verschijnen, via onze social media kanalen en de beurzen waarop wij vertegenwoordigd zijn.

Wat is jouw beste tip voor Atout France?

Bewandel dit jaar eens niet de geijkte paden, maar breng een bezoek aan de minder bekende steden en regio’s van Frankrijk. De Auvergne bijvoorbeeld, je zult versteld staan van het mooie vulkaanlandschap. Of zoek het eens dichterbij huis en ga op stedentrip naar Lille en laat je verrassen. Een weekendje Lille kan goed worden gecombineerd met een bezoek aan het Louvre Lens dat eind vorig jaar haar deuren opende. En in 2014 staat de regio Normandië in de schijnwerpers; met de viering van 70 jaar D-day, deze historische gebeurtenis zal dat jaar groot worden herdacht.

Wat is de beste campagne die je tot nu toe gedaan hebt?

De Plusfrance campagne, in het kader van deze campagne is ook een minigids uitgegeven boordevol tips en ideeen voor een vakantie in Frankrijk.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Mijn werkdag op de persafdeling is heel gevarieerd. Ik organiseer persreizen voor Nederlandse journalisten naar Frankrijk, evenementen en workshops, daarnaast behoren het bijwonen van vergaderingen en administratieve taken tot mijn. Op de persafdeling hebben we ook veel te maken met ad-hoc aanvragen. Geen enkele werkdag is voor mij hetzelfde.

Waarom heb je voor deze baan in de reisbranche gekozen?

De toerismebranche heeft altijd al mijn interesse gehad, ik ben gek op reizen en vind het interessant om andere en nieuwe culturen te ontdekken. Ook heb ik altijd al een voorliefde voor Frankrijk en de Franse taal gehad. Het sprak dan ook min of meer voor zich dat ik naar Frankrijk vertrok om daar te wonen en te werken, mede om de Franse taal te leren. Weer terug in Nederland, wilde ik verder met de Franse taal en zo ben ik bij het Frans Bureau voor Toerisme terecht gekomen.

Wat heb je geleerd tijdens je werk bij Atout France?

Ik ben begonnen bij de Informatie afdeling van Atout France en sinds een aantal jaar ben ik werkzaam op de persafdeling. Mijn kennis over Frankrijk is over de jaren heen veel groter geworden, het is heel interessant om alle ontwikkelingen van het land te zien. Iedere dag leer ik wel weer iets nieuws over Frankrijk.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd? Welke plaatsen bezoek je graag?

Ik houd van lezen en sportief bezig zijn. Verder ben ik gek op steden, Amsterdam is mijn favoriete stad, er is zoveel te doen, ik verveel me er nooit.

Comments are closed.