Interview met Pascale Rivière, wijnmaakster

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een interview gehouden met Pascale Rivière, wijnmaakster bij La Jasse Castel in Montpeyroux, Frankrijk. We hebben haar onder andere gevraagd naar haar werkzaamheden, hobby’s en de bestemming die zij vertegenwoordigt!

Pascale

Pascale Rivière

Hoe zou je Montpeyroux omschrijven?

Montpeyroux is een klein wijndorp, bewoond door vele jonge mensen met veel kennis en ervaring dankzij een eeuwenoude wijntraditie. Het gebied is mooi, wild, niet ver van de rivier de Herault en het meer van Salagou, evenals gerenommeerde dorpen zoals St. Guihem Desert. Montpeyroux is onderdeel van de ‘Driehoek’ van meest gerenommeerde wijnmakers: Languedoc, Mas Jullien, La Grange des Peres, Daumas Gassac …

Wat is het typische vakantieseizoen in Montpeyroux?

Het typische vakantieseizoen van Montpeyroux loopt van maart tot en met juli, en september tot november.

Hoe komen reizigers in aanraking met Montpeyroux?

Reizigers kennen dit gebied vooral door de vele wijnmakers, maar ook door de prachtige wandel- en fietsroutes, en spannende activiteiten zoals bergbeklimmen en speleologie. La Jasse Castel krijgt haar bekendheid vooral via belangrijke wijnimporteurs, gidsen, nieuwsartikelen, en trouwe bezoekers.

jasse-castel

Wat is je beste tip voor Montpeyroux?

Het Languedoc achterland is vooral erg mooi in mei tot en met juni en september en oktober. Sommige weken in januari en februari kunnen net zo mooi zijn als in de lente, het hangt er maar net van af! Voor een bezoek aan Jasse Castel, is het goed om van tevoren een afspraak te maken, zodat wij optimaal voorbereidingen kunnen treffen om onze gasten de aandacht geven die zij verdienen.

Wat is de beste campagne die je tot nu toe hebt gedaan?

Ik heb geen betere referenties dan mijn trouwe gasten! Ik doe altijd mijn best om bezoekers een ervaring te bieden die ze niet snel zullen vergeten.

druiven-oogsten

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Mijn typische werkdag heeft niets te maken met een dag op kantoor. Tenzij de regen met bakken uit de hemel komt ben ik gewoon op het erf te vinden. Elke dag sta ik vroeg op voor de dagelijkse klussen in de wijngaard of in de kelder, afhankelijk van het seizoen. Ik houd me bezig met snoeien van de gewassen, het omploegen van de grond, het oogsten van druiven, het produceren van de wijn, en het bottelen en klaarmaken voor de verkoop door heel Frankrijk en naar het buitenland.

Wat heb je geleerd tijdens je werk?

Weerstand, doorzettingsvermogen, kracht, rust en nederigheid.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd? Welke plaatsen bezoek je graag?

Yoga, lezen, uit eten, vissen, lekker niksen. Ik hou van alle plaatsen, zowel het platteland als de stad.

pascale-1

Waarom heb je deze baan uitgekozen?

Dit is voor mij een heel emotionele vraag. De wijnwereld is een wereld zonder einde, waar je je nooit zult vervelen omdat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Wijn maken is een multifunctionele baan. Het werk varieert van zakelijke activiteiten zoals het opstellen van een personeelsbeleid, het beheer van de business, marketing, sales en communicatie tot heel fysiek werk, zoals het besturen van een tractor, het oogsten van de druiven en het verwerken van de wijn… Het werk is fysiek en spiritueel tegelijk. Het gaat om het één worden met de de wijnrank, de passie om te redeneren, de constante ontdekkingen, het plezier van de handelingen, van creatie tot consumptie, gulzigheid en sensualiteit ..

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Montpeyroux, Frankrijk

 

Reviews lezen over Montpeyroux

Meer informatie over Montpeyroux vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Montpeyroux. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Montpeyroux met Skyscanner

Kaart van Montpeyroux, Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.