Natuurkampeerterrein van de maand november 2016 Drouwen in Borger

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in de winter kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap. Diverse natuurkampeerterrein hebben een binnenvoorziening. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-8

Drouwen ligt midden in het bos en is een terrein van Staatbosbeheer. Het is nog niet lang geleden opgeknapt met onder andere nieuw sanitair. Het terrein kent diverse veldjes. Centraal is een overdekte plaats om ‘s avonds een vuurtje te stoken. Voor de kinderen zijn een paar speelvoorzieningen.

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-2

Net als de andere terreinen van Staatbosbeheer is het inchecken zelfbediening. Je kunt alleen pinnen. Het terrein ligt op 5 km ten oosten van Grolloo en 3 km ten westen van het dorp Drouwen niet ver van fietsknooppunt 86 en op 3 km van de LF14 Saksenroute. In de buurt is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer met het Kromboompad, dat je langs de toppen van bomen laat lopen. Bij het bezoekerscentrum is paviljoen De Woudstee.

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-3

 

ZIE OOK: Ontdek fietsrondjes in Nederland

 

Voor het terrein moet je ongeveer 500 meter ten oosten van het bezoekerscentrum over een breed zandpad het bos in. Het Drouwerzand is onderdeel van de Hondsrug en was ooit een zandvlakte die in het begin van de vorige eeuw is bebost. Er is nog wat stuifzand en je treft ook heide. Je kunt hier nog prachtige fietsen in natuur afgewisseld door kenmerkende Drentse Brinkdorpen en natuurlijk hunebedden. Drouwen is de geboorteplaats van Jan Krol, die rol van Bartje speelde:

“Ik Bid niet veur brune bonen.”

In Grollo is een kleine buurtsuper en wat horeca. Meer voorzieningen met ook een keuze aan supermarkten tref je in Borger op eveneens 6 km. www.logerenbijdeboswachter.nl

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-welkom-9

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-receptie-4

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-7

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-6

 

 

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-5

natuurkampeerterrein-drouwen-fietsrondje-1

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.