Over een gravelweggetje naar Natuurkampeerterrein Het Smokkelpad

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitsterkend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur met de rust en de ruimte. Kamperen op een natuurterrein is kamperen zoals kamperen bedoeld is: zonder disco, bingo en playback-show, maar de zon onder zien gaan in een schitterend, natuurlijk decor. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

het-smokkelpad-groesbeek-paaltje

Het Smokkelpad ligt op 3 km van het centrum van Groesbeek en 1,5 km van het Duitse Kranenburg. Ton Leijser is uit de Overbetuwe vertrokken vanwege de geluidsoverlast van de Betuwelijn. In deze uithoek van Nederland vond hij een stukje met rust.

“Vanaf één van de veldjes heb je een weidse blik op het Duitse Reichswald.”

Het kampeerterrein ligt pal tegen de grens aan een gravelweggetje. Met de fiets kun je hier de grens over. Ooit in de tijden voor de Europese samenwerking werd dit paadje driftig gebruikt als smokkelroute. Vanaf één van de veldjes heb je een weidse blik op het Duitse Reichswald.

het-smokkelpad-groesbeek-veld

 

ZIE OOK: Ontdek meer fietsrondjes op Fietsrondje.nl

 

Het sanitair is verwarmd en voor slecht weer is er een leuk dagverblijf met veel informatie over de omgeving. De voor fietsers belangrijke picknicktafels ontbreken niet. Het terrein is een ideaal uitgangspunt voor fraaie fietstochten. De Nederlandse fietsknooppunten hebben hier hun vleugels een stukje uitgeslagen in Duitsland, zoals door het Reichswald en het stadje Kleef. Ook Nederland biedt veel variatie naar de Boswachterij Groesbeek, de Duivelsberg bij Berg en Dal, de Ooijpolder aan de Waal,de Maas bij Cuijk en Gennep en de Overasseltse en Hatertse Vennen.

Handig, hang je  was in de bomen

Handig, hang je was in de bomen

Het smokkelpad is op 1 km van fietsknooppunt 83. Via het smokkelpad zit je zo in het Duitse Kranenburg met supermarkten en een uitstekende bakker. Nederlanders gaan vooral de grens over om in Kranenburg te eten, want in Duitsland zijn de porties ruimer, de glazen groter, maar de prijzen lager.

 

 

Ook in Groesbeek zijn alle voorzieningen. Het fietspad langs de voormalige spoorbaan brengt je midden in het centrum. Ooit reden over deze spoorbaan internationale treinen van Amsterdam naar Keulen. In 1961 werd een van de twee sporen weggehaald. In 1991 werd de lijn gesloten voor het reizigers verkeer. Sinds 2008 kun je een grensoverschrijdende draisines-tocht maken over het bestaande spoor. Het unieke van deze draisines is dat je niet hoeft te trappen.

Er wordt nu studie verricht om weer een trein of tram te laten rijden waarbij ook de luchthaven van Weeze zou kunnen worden aangesloten.

www.hetsmokkelpad.nl

het-smokkelpad-groesbeek-douche

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.