Natuurkampeerterrein van de maand juni 2016 Camping de Buorkerij

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur met de rust en de ruimte. Kamperen op een natuurterrein is kamperen zoals kamperen bedoeld is: zonder disco, bingo en playback-show, maar de zon onder zien gaan in een schitterend, natuurlijk decor. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

ook-voor-kinderen

De Buorkerij ligt op ruim 5km ten zuiden van Bolsward. Rieneke Speerstra is een boerendochter. Haar geboortehuis stond slecht op 3 km afstand. Ze deed een toeristische opleiding in Groningen en heeft jarenlang met veel plezier gewerkt op een groot recreatiepark. In 2000 ontstond bij haar het idee voor een boerderijcamping: “Ik wil graag mezelf zijn. Wie ik ben. Ik sta open voor iedereen en ben dol op de combinatie van cultuur en natuur.

“Ik sta erg op mezelf en doe ook graag dingen zelf, maar soms heb je hulp nodig”

De camping was aanvankelijk met beperkt comfort. Ik werd steeds meer bewust van de noodzaak van duurzaamheid en zo kwam ik in 2015 bij Natuurkampeerterreinen. Meteen kwamen de gasten.”

Vanaf onze kampeerplek hebben we een weids uitzicht met op de achtergrond de torenspits van Dedgum.

uitzicht-op-het-dorp

Voor de frisse avonden is er een dagverblijf met een aanrecht. Geheel in de sfeer van het terrein is Gulpener bio bier te koop, maar ook wat andere natuurlijke producten. Een kacheltje kan zorgen voor verwarming. ‘s Morgens ligt de nieuwe krant klaar om gelezen te worden. Alles lijkt prefect geregeld. Een geschikt kampeerterrein als de weersverwachtingen wat twijfelachtig zijn.

comfortabel-dagverblijf

de-picknicktafel-ontbreekt-niet

drankjes-te-koop

Verse eieren

Verse eieren

Friesland is water dat merk je aan de omgeving met de kerken op terpen om daar droge voeten te houden. Vanaf het kampeerterrein fiets je zo naar 7 van 11 historische Friese steden. Het IJsselmeer is niet ver weg en voor weer een totaal ander landschap met heuveltjes en zandgronden fiets je naar Gaasterland.

Winkels en horeca tref je op ruim 5 km in Bolsward. Je vind het terrein de tussen de fietsknooppunten 11 en 10. www.campingdedgum.nl

hier-tref-je-rust

midden-in-het-friese-landschap

prachtig-uitzicht-vanuit-je-tentje

ruim-opgezet

wat-een-ruimte

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.