Ontdek natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve in de Wouwse Plantage

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in de winter kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap. Diverse natuurkampeerterrein hebben een binnenvoorziening. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

Welkom!

Welkom!

Ottermeerhoeve in de Wouwse Plantage in Noord-Brabant ligt pal op de grens van Nederland en België op 1200 meter van het station van het Belgische Essen. Al veel jaren was het de grote wens van Yvonne van der Pluym en Frans Termorshuizen op een eigen kampeerterrein te starten.

De ingang van de Ottermeerhoeve.

De ingang van de Ottermeerhoeve.

Ruim 10 jaar waren zij op zoek. Hun speurtocht naar een geschikte locatie bracht het stel zelfs tot in het diepe zuiden van Frankrijk. In 2000 streek het koppel neer op de Ottermeerhoeve. Het begin van een gigantische klus: de omvorming van een kaal agrarisch perceel naar landgoed Ottermeerhoeve met veel bomen en een rijkelijke begroeiing. Het resultaat mag er zijn: een ruim opgezet en sfeervol terrein, ook met een ven.

De receptie.

De receptie.

De aanwezigheid van paarden is duidelijk merkbaar. Voor kinderen zijn er creatieve speelvoorzieningen. In de zomer maanden is het kampeerterrein populair om het zwemven met de strandjes.

De speelplaats.

De speelplaats.

ottermeerhoeve-picknick-bank

Maar ook in de winter en het vroege voorjaar is Ottermeerhove een prima kampeerplek. Rond het kampvuur kun je je warmen. De houtkachel in het dagverblijf geeft aangename warmte tijdens de nog frissere avonden. Handig is de waterkoker en de koelkast is groot. In het dagverblijf hangen kaarten van de omgeving en er ligt veel informatie. Je gaat met plezier naar het sanitair, want de inrichting is fraai. Duurzaam beheer staat hoog in het vaandel bij Yvonne en Frans.

Het sanitair.

Het sanitair.

ottermeerhoeve-tent

ottermeerhoeve-weide

Het terrein ligt op ongeveer 2 km van de LF2, de LF13 en fietsknooppunt 29 ten westen van Nispen. De dichtstbijzijnde supermarkt is de Carrefour in het Belgische Essen op 2 km. In Essen is ruime keuze aan horeca.

 

 

In Nispen, op 2,5 km, is een kleine Spar, een bakker, een slager en horeca bij de kerk. In de omgeving kun je fraai fietstochten maken over de Brabantse Wal, de Wouwse Plantage en het Nationaal Park De Zoom-Kalmhoutse Heide, dat zich aan beide zijden van de grens uitstrekt.

ottermeerhoeve-kamperen

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.