Ontdek natuurkampeerterrein Bekhofschans in Boijl (Friesland)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in de winter kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap. Diverse natuurkampeerterrein hebben een binnenvoorziening. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

Bekhofschans ingang

Bekhofschans ingang

Het gemoedelijke terrein lijkt op het eerste gezicht op een labyrint, maar de groene hagen zorgen voor een stuk privacy en beschutting tegen de wind die in Friesland flink kan waaien. Voor de kinderen is Bekhofschans een waar paradijs met een prachtig speelveld. Picknicktafels dienen het gemak van de fietskampeerder. Het terrein is het gehele jaar open.

Waterpomp

Waterpomp

bekhofschans-tenten

Op een van de veldjes is een afdak en er kan een vuurtje gemaakt worden voor de koele avonden. In de leeskeet kun je bij koud weer binnen zitten. Er is een magnetron om je maaltijd op te warmen. Vind je kamperen in een tentje bij lage temperaturen te fris, dan kun je overnachten in trekkershutten. Deze hebben een kacheltje.
Bekhofschans trekkershut

Dirk Peters nam het terrein 25 jaar geleden over. In 2002 kwam Marianne Edelijn tijdens een fietstocht voor het eerst op het terrein. De liefde sloeg toe. Zes jaar geleden zijn ze getrouwd op hun terrein. Je kunt zelf ook in het huwelijk treden op Bekhofschans, want het natuurkampeerterrein is een trouwlocatie. Er zijn speciale hoge Rietveldstoeltjes voor de plechtigheid.

“Zonder te trouwen kun je ook een laag Rietveldstoeltje naast je tent zetten”

Op het terrein ontdek je een paar bijzonderheden, want Dirk is een creatieve architect en dat zie je bijvoorbeeld onmiddellijk in het trendy ingerichte sanitair.

Het natuurkampeerterrein ligt ongeveer 3,5 km ten noordoosten van Boijl bij fietsknooppunt 30. Op 5,5 km ten noorden van het terrein loopt de LF20. De LF9 is op 10 km zuidoostelijk.

Het is prachtig fietsen in de omgeving van Boijl niet ver van de grens met Drenthe. Het is hier zelfs licht heuvelachtig. Fraai fietsen is het langs het stroompje de Linde. Een geheel ander landschap treft je aan in het Nationaal Park Drents-Friese Woud. Op het terrein is informatie over fraaie fietstochten.

Het nabij gelegen Noordwolde kreeg nationale bekendheid door de rotanindustrie. De voormalige Rijksrietvlechtschool is nu het Nationaal Vlechtmuseum.

Eekhoorn

Eekhoorn

In Boijl zijn géén winkels, maar in Noordwolde op 4 km van het kampeerterrein zijn winkels en er is horeca. Een leuker dorp is Oldeberkoop op 4,5 km met winkels, horeca en een fietsenmaker. Oldeberkoop met een actieve gemeenschap is een beschermd dorpsgezicht. De fraaie Bonifactiuskerk vormt een markant middelpunt: de oudste Kerk van zuidoost Friesland.

 

 

Fietsers

Fietsers

bekhofschans-veldje

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.