Ontdek natuurkampeerterrein Distelheide in Doetinchem

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel. Deze maand presenteren we je Distelheide in Doetinchem
huisje-natuurkampeerterrein-disterheid-doetinchem

Distelheide ligt op het landgoed Slangenberg. Om het terrein te bereiken moet je een stukje over zandwegen, maar prima te doen met de fiets.

Wellicht draagt deze aanrijroute bij dat Slangenberg lekker authentiek is gebleven.

Het terrein is voor kampeerders die houden van eenvoud in de natuur. “Puur natuur,” zo omschrijft eigenaar Falco Janssen het. De veldjes liggen midden in het bos. Het sanitair is eenvoudig, maar schoon. De douche is warm en zelfs het water om af te wassen is heet. Naast het sanitair is een picknicktafel onder een afdakje en beschutting aan de achterkant en de zijkanten.

tent Natuurkampeerterrein Distelheide doetinchem

 

 

Tijdens frisse avonden kun je een fikkie stoken, maar niet tijdens code oranje voor bosbrandgevaar. Inschrijven doe je zelf via de IJzeren Hein: het formulier invullen en in de gleuf stoppen. Je kunt je laptop of telefoon opladen in een gesloten kastje. Welk zelf een hangslot meenemen om het kastje af te sluiten. Een aardig voorbeeld voor andere terrein. Falco is eigenaar sinds voorjaar 2014. Hij is er min of meer toevallig ingerold.

Het terrein was van Staatsbosbeheer, maar deze organisatie wilde er vanaf. Ik had contacten met Staatsbosbeheer, omdat de mensen van mijn zorgboerderij werden ingeschakeld bij hun klussen. Ze hebben mij voorgedragen om het terrein over te nemen en zo heb ik nu naast de zorgboerderij ook een natuurkampeerterrein. De mensen van mijn zorgboerderij schakel ik ook in bij het onderhoud, zoals het gras maaien en bij het onderhoud van afgelopen winter

veld Natuurkampeerterrein Distelheid Doetinchem

Distelheide ligt tussen de fietsknooppunten 12 en 14 op 5 km van Gaanderen en op ruim 7 km van Doetinchem. In Gaanderen zijn wat winkels en in Doetinchem tref je alle voorzieningen. Als fietsroute raadt Falco Janssen de het rondje Achterhoek langs natuurkampeerterreinen aan. Deze route gaat langs alle natuurkampeerterreinen in de Achterhoek. De dagafstanden zijn 35 – 40 km. Op het terrein liggen folders. www.distelheide.nl

tent-2-natuurkampeerterrein-disterheid-doetinchem

info-bord-natuurkampeerterrein Disterheid Doetinchem

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.