Eten & Drinken in Madrid

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus Op culinair gebied kun je in Madrid bijna niet in de fout gaan. Achter elke deur schuilt wel een pareltje van een restaurant, koffiebar of fijne lunchplek. Van Michelin sterren restaurants tot eenvoudige tapasbarretjes gerund door lokale families. Je komt de restaurants in alle soorten en maten tegen in Madrid. Ontdek onze tips en geniet mee.
madrid-china-mandarina-eten-1

Federal cafe

Deze koffietent wordt bezocht door families, hipsters en toeristen. Een goede mix om het echte Madrid te ontdekken. Neem plaats aan de communal table om je krantje te lezen of een van de vele internationale grossiers terwijl je geniet van een vers geperst sapje. Federaal staat bekend bij de locals om de heerlijke poched eggs. Sla deze dus zeker niet over. Handige tip: Federal Cafe ligt naast het Museo ABC. Een goede combinatie. Wellicht ken je Federal Cafe al omdat ze in meerdere Spaanse steden een vestiging hebben. Zo vind je Federal ook in Barcelona.

Federal cafe Madrid

Pl. de las Comendadoras 9
28015 Madrid
Spanje
Telefoon: +34915 328 424
E-mail: madrid@federalcafe.es
URL: http://www.federalcafe.es/madrid/

madrid-federal-cafe-1

Federal cafe in Madrid

Federal cafe in Madrid

madrid-federal-cafe-3

 

Wij hebben voor jou de top 5 eet- en drinkgelegenheden in Madrid samengesteld in een reisgids.

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

La China Mandarina

Het restaurant China Mandarina ligt in de wijk waar elke zondag de beroemde El Rastro markt wordt gehouden. Zo kun je tijdens het vintage shoppen even een fijne culinaire break houden bij dit restaurant met een oosters tintje.

La China Mandarina

Plaza de Cascorro, 17
28005 Madrid
Spanje
Telefoon: +34910 28 25 41
URL: https://www.facebook.com/La-China-Mandarina-1527605084150055/

madrid-china-mandarina-eten-2

Heerlijke "Tarta de Zanahoria"

Heerlijke “Tarta de Zanahoria”

madrid-china-mandarina-eten-4

madrid-china-mandarina-eten-5

madrid-china-mandarina-eten-6

madrid-china-mandarina-eten-7

Circo de Tapas

Direct achter de Gran Via ligt het tapas restaurant Circo de Tapas. Verscholen achter de bar loop je het restaurant binnen. Met slechts 12 tafeltjes een intieme setting voor een romantisch diner. Je geniet er van heerlijke entrecote met huisgemaakte gebakken aardappels begeleid door een glas cava. Als dessert mag je de “tarta de queso” zeker niet overslaan. Een hemelse streling voor je tong. Het personeel is attent en je kunt hier met alle creditcards en cash betalen.

Circo de las Tapas

C/ Corredera Baja de San Pablo, 21
28004 Madrid
Spanje
Telefoon: +34 686 04 47 46
URL: http://www.circodelastapas.com/

madrid-eten-circo-de-las-tapas-1

madrid-eten-circo-de-las-tapas-2

madrid-eten-circo-de-las-tapas-3

Champagne drinken in Madrid

In de populaire wijk Malasańa kun je Veuve-Clicquot champagne drinken terwijl je een broodje serrano ham opeet. Een fijne combinatie. Als het weer het toelaat is er een terras waar het heerlijk vertoeven is.

Veuve clicquot in Madrid

Veuve Clicquot

McDonald’s Gran Via

Tot slot willen we jou deze McDonald’s niet onthouden. Niet vanwege de culinaire hoogstandjes maar wel vanwege het prachtige pand waarin dit fast-food zetelt. Een statig pand aan de Gran Via in art deco stijl. Onze tip: bestel een koffie in het McCafe en plaats een foto op je Facebook account via de gratis WiFi.

Dit is een McDonald's restaurant in Madrid

Dit is een McDonald’s restaurant