Servische Republiek

Servische Republiek ofwel Republika Srpska, ligt in het hart van de Balkan en is een van de twee entiteiten van Bosnië en Hercegovina. Het grenstaan Kroatië, Servië en Montenegro en heeft een oppervlakte van 25.052 km2, iets neer dan de helft van Nederland. Het gebied is dun bevolkt met 1,4 miljoen inwoners en wordt gekenmerkt door een nog ongerepte natuur bestaande uit bergen, rivieren en canyons. Tussen deze bergen liggen historische steden met een rijkdom aan cultureel erfgoed, middeleeuwse kloosters, authentieke plattelandsdorpjes en talrijke wijngaarden. Republika Srpska is nog relatief onbekend bij de internationale reiziger maar heeft veel geheimen om te ontdekken.

Reizen naar de Servische Republiek

Ryanair vliegt momenteel rechtstreeks op Banja Luka vanaf Charleroi, Memmingen en Berlijn en binnenkort ook vanaf Frankfurt-Hahn en Wenen. Republika Srpska is onderdeel van Bosnië en Hercegovina en grenst aan Kroatië, Servië en Montenegro De afstand Amsterdam-Banja Luka over de weg is ongeveer 1500 km en bestaat vrijwel volledig uit snelwegen (via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië). Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Hotels in Servische Republiek

Volgens Booking.com zijn er meer dan 4900 hotels in de Servische Republiek en omstreken. Ontdek de accommodatie mogelijkheden en voordelige hotels met onze tips.

 

 

Natuur in Republika Srpska

Banja Luka is de perfecte uitvalsbasis om de ongerepte natuur in het noordelijke deel van Bosnië en Hercegovina te ontdekken. De Vrbas canyon met het Vrbas Adventure Resort, op slechts 20 km ten zuiden van Banja Luka, is een hotspot voor adrenaline liefhebbers.

Banja Luka

In 2009 werden de wereldkampioenschappen rafting hier gehouden, en in 2019 is het resort opnieuw gastheer van de Europese kampioenschappen rafting. Het gebied heeft ook verschillende wandelmogelijkheden en uitzichtpunten met een prachtig uitzicht over de Vrbas canyon. Iets zuidelijker, tussen Sipovo and Mrkonjic Grad, ligt een prachtig natuurgebied met talrijke watervallen en rivierbronnen, zoals de bronnen van de Sana en de Pliva rivier. Naast wandelen en mountainbiken biedt dit gebied uitstekende mogelijkheden om te vliegvissen.

Luka Krupa watervallen

Sipovo

Brug bij Trebinje

Vrbas

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Servische Republiek

Republika Srpska p/a Europe Destination Marketing

Jan van Loonslaan 21-A
3031 PK Rotterdam
Nederland
Telefoon: +31107857300


Twitter: twitter.com/VisitSrpska
Facebook: facebook.com/visitformore
Instagram: instagram.com/visitformore

 

Neem contact op met Republika Srpska

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Servische Republiek