Vervoer in Wenen

vervoer-icoon-verkeersbureaus
In Wenen is het openbaar vervoer goed geregeld. Je reist er per bus, metro of tram en er zijn veel verschillende verkooppunten om kaartjes aan te schaffen. Als je meerdere dagen veel met het openbaar vervoer wilt reizen is het aan te raden om een Vienna Card of Vienna Pass te kopen.

Tram kaart Wenen

Tram kaart

Met een dergelijke Wenen kortingskaart voor het OV reis je naar keuze 1, 2 of 3 dagen voor een laag bedrag onbeperkt met de bus, metro en tram door heel Venen Ben je dus van plan een paar dagen veel te reizen met het OV om Wenen te verkopen Vienna Card of Vienna PASS.

Met de koets voor Wenen

De koets is het meest originele middel om je te vervoeren in Wenen. Een rondrit kost ongeveer €50 voor 2-4 personen. Wil je een andere route? Bespreek dit vooraf met de koetsier.

Koetsier op de bak van zijn koets in Wenen

Koetsier op de bak van zijn koets in Wenen

Met de eBike

Omdat Wenen zich profileert als groene stad kun je op steeds meer plekken in de stad een eBike huren. Ontdek Wenen op een elektrische fiets en trap licht.

huur een ebike

huur een ebike

Tip: Een elektrische fiets is ook leuk om te huren met een groep vrienden om zo Wenen te ontdekken.

Gezellig met vrienden fietsen door Wenen

Gezellig met vrienden fietsen door Wenen

Vliegen naar Wenen

Vliegen naar Wenen is eenvoudig. Je stap op het vliegtuig in Amsterdam met Austrian Airlines of KLM en 2 uur later land je op Vienna International Airport (luchthavencode VIE). Vind voordelige vluchten naar Wenen met Skyscanner. De luchthaven ligt in de plaats Schwechat, ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van Wenen.